Dagens käk

Höll på att skriva "dagens kräks" i rubrikrutan. Men det är juh inte så jag gör, jag brukar sällan spy. Jag tycker att det är äckligt, så jag gör det endast i nödfall.. Jag vill inte vara någon Mia, jag vill ha kontroll!

2dl vaniljyoghurt 100 kcal
½ banan 50 kcal
1 päron 50 kcal
1 rågrut 50 kcal
______________
Summa: 250 kcal.

Jag har prommat över en timme idag, så jag ligger på minus.

Fenomenet som vi alla känner till!

Vissa dagar sitter man hetl ensam och eländig och tycker synd om sig själv (helt klart befogat), dessa dagar är man osynlig för omvärlden, typ ingen hör av sig. Livet är hårt och ledsamt och ingen, ingen bryr sig, ensammast i världen sitter man framför tv:n och grinar. Sedan har man dagar som idag, då alla ringer, SMS:ar, tjatar på att man ska komma, gå ut, se film, äta, prata, dansa, öla (=dricka öl alltså).. Hur kan det komma sig, någon borde göra en fältstudie över detta fenomen, för jag vet att detta är något många andra känner igen.

Min intervju gick inte så bra, förra gången hade hon sagt med en gång att jag fick jobbet om jag ville ha det, nu sa hon "vi hör av oss". Jag orkade inte vara så hurtig heller, jag var varm om kinderna och iskall om händerna.. jag var typ dödssjuk
;)

Jag ska nog göra mig iordning för natten, är svinhungrig men härdar. Vill mest av allt sova ut en hel natt och slippa mitt konstiga hjärta.


Någon att räkna med.

Jag är jättevarm om kinderna. Jag kan inte bli sjuk nu när jag ska börja jobba och plugga som en tok.. jag ska juh orka nu. Kanske är det bara för att jag är trött, har ingen lust att gå på inervjun, men kan inte ställa in, jag är juh någon man kan räkna med. Lojal som tusiken!

En bra dag, det trodde vi aldrig!

Äntligen! Jag har inte kunnat logga in här på länge, och när jag väl kom in så försvann allt när jag skulle posta det. Jag har ändå haft en ganska bra dag idag. Jag tog mig iväg till skolan, hjärtklappningen har inte alls varit lika hemsk idag och allt i skolan gick in. Satte mig tom efter skolan (då alla andra åt lunch) och pluggade. Jag träffade några gamla klasskompisar och alla var överens om att vi hade mycket sämre klasser nu. I vår förra klass var alla rätt sociala, alla kunde prata med alla och det var en lättsam stämning. Jag fick en kram av en kille, en annan kom och satte sig för att prata och bjöd mig på en fest och en tredje hintade om en dejt (vad ska man annars tolka "ska vi leka någongång" som). Jag har haft en bra dag, känns som att det var länge sen jag hade en bra vardag.

Jag har precis ätit dagens måltid, kände mig faktiskt bra i kroppen idag, inte sådär ful, fet och äcklig som jag brukar känna ibland, ofta. Egentligen skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och mysa med en bra bok, men jag ska iväg på intervju..

Älska barnjeans

I lördags på förfesten satt vi och pratade om snygga jeans, min kompis B är kanske 5 cm kortare än jag är sa "Jag hittar aldrig snygga jeans för jag har inga höfter". Jag strålade upp "men B, jag köper ofta jeans på barnavdelningen, de modellerna är rakare". "Men jag har mage" sa B.. (det har hon inte). Hon är typexempel på det man kallar smal, någon som har sin idealvikt och inga ätstörningar, men varför jag blev så förvånad var hennes uppsyn. Hon tittade på mig med en blick som  sa "det är inte direkt så att vi har liknande storlek", men B är juh smal.. inte jag!

Äckliga drömmar

Det är helt sanslöst, jag är verkligen sämst på att sova, fast ibland är jag riktigt duktig ; ) Jag somnade framför tv:n kring 22 och vaknade kl 03.00. det ger mig fem timmars sömn på två nätter. Det är förmodligen pillrenas fel, men jag kan inte leva utan dem.. jag kanske får sova ut nästa natt?

Jag vaknade av något jättekonstigt, jag drömde att jag var min egen moster . Jag tyckte att jag var varm och svettades så när jag var halvvaken (vet inte om det var en dröm eller verklighet) så stank det vitlök. Vitlökslukten kom tydligen från min kropp, inte munnen.. jättemärkligt och jätteäckligt.

Don´t feed this fat piggy

Berättade tidigare att jag var tvungen att äta idag, det känns som att jag skulle kola vippen annars. Jag har varit lite nervös för mitt hjärta, fick flera klapp/dubbelslag nyss. De är riktigt hemska, jag kommer säkert dö i hjärtattack en vacker snöig vinterdag.

2 smalmjukisar 100 kcal
3 finn crisp 90 kcal
___________________
Summa: 190 kcal

Har bara prommat 30 min idag, men så sov jag ingenting inatt och var duktig igår (idag för mig). Ligger på minus ändå. Don´t feed this fat piggy!


Klippa bort ångesten

Ibland när jag är ledsen brukar jag ta till småkonstiga metoder för att slippa tänka. Det gjorde jag i natt, jag klippte mig. Det hjälper mig faktiskt att få bort det ledsamma, det är som att jag klipper bort det jobbiga, precis som vissa skär sig för att bli av med ångesten inombords. Jag blev faktisk nöjd med klippningen, ingen märkte något såklart, men jag märker juh!

Jag har aldrig skurit mig, men det beror nog mest på att det blir så jäkla fula ärr och jag vill inte att andra ska se att jag mår på det sättet.. ingen skulle nog tro det om mig, att jag har en sådan inre kamp.

Min tomhet inom mig

tomhet

Jag känner en sådan tomhet, det är som ett stort hål någonstans i mig som aldrig kommer att kunna läka. Idag pratade jag med min mamma, "vad länge sen jag hörde av dig" sa hon. Det är för att jag är rädd att allt ska komma ut nu när jag är svag, samtidigt som jag gråter och vill ringa och berätta allt, i två sekunder, sedan inser jag att det är inte möjligt. Jag har levt med mina ätstörningar i min ensamhet så länge att det är en del av mig. Utan Ana är jag ingenting. Jag var jättesmal när jag var liten, det var viktigt för mig att vara "den lilla smala söta tjejen", när jag var 12 började jag gå ner i vikt för första gången. Egentligen så började allt långt innan dess. Ett av mina första ana-minnen var när jag var kanske fem år och vi var på ett badhus. Där stod en tjej alldeles naken, och så smal, hennes kropp var helt perfekt och jag tänkte "sådär ska jag också se ut när jag blir stor"

Hjärtklappning eller dött hjärta?

Oj vad läskigt det var imorse. När jag var på väg till skolan så började mitt hjärta dunka som aldrig förr, det känns som en puls mellan svalget och hjärtat och det är svårt att känna om det är hjärtklappning eller att hjärtat inte slår. När jag håller andan känns det som att mitt hjärta inte finns, fast det kanske den inte gör. Förrutom mitt hjärta så började jag må väldigt illa, kändes som att jag skulle kräkas och jag hade säkert gjort det om jag hade haft någonting i magsäcken, när jag reste på mig trodde jag att jag skulle falla ihop på perrongen. Så jag beslutade mig för att äta idag.

Det var ganska roligt på skolan idag, ibland är jag en sådan tönt som inte kan göra normala saker, och när jag äntligen gör det så visar det sig att det inte var farligt alls. Fast på föreläsningen så började jag nästan gråta..

Jag hoppas på att kunna sova snart. Jag behöver sömn!

Lätt som luft

Jag har inte sovit en blund inatt och nu har jag gett upp. Gick ut i tvättstugan och hämtade min tvätt som legat där under natten, allt är fortfarande blött. Jag ska gå till skolan, jag går fram till lunch och då åker jag hem.. förmodligen så kommer jag att somna däromkring. Skulle vara så skönt att få slippa äta alls idag, då känner jag mig så tom, så ren. Jag är nöjd när jag är lätt som luft..

Ibland förundras jag vad mina kläder ser små ut, får de verkligen in en tjocksmock som jag? Tänk hur mina tjockiskläder såg ut *ryser*, tur att den tiden är förbi och aldrig kommer åter. Om jag förtränger det så har det aldrig hänt.

Jag vet att jag kan...

Fryser lite.. grinar lite. Jag ska krypa under täcket nu, det är ändå bara bajs på tv. Även om jag inte somnar så kan jag läsa lite och förhoppningsvis trötta ut mina ögon. Imorgon ska jag gå till skolan, det finns ingen undanflykt, jag måste dit. Jag är så besviken på mig själv, det är juh meningen att jag ska klara allt, men en simpel sak som att vara i skolan klara jag inte. Jag ska gå upp kl 6.00, ta hand om tätten, duscha, göra mig iordning och fara iväg. Jag ska. Jag måste bara lipa över det först. Jag vill att J ska komma tillbaka så jag har henne som ovetande stöttepelare, hon är allt bra go.

Dagens intag- tjockismåndag

Idag var jag på prom, var tvungen att ta mig ut. Gick omkring i 1½ timme.
Dagens intag:

Ingenting: 0 kcal
_______________
Summa: 0kcal

-450 för prommisen.

Ligger alltså på minus, är ändå inte bra..

Har fyllt i minnesluckan..

Nu har jag messat lite med P och fått reda på vad som hände i lördags natt. Han hade tydligen försökt gå ner på mig och jag sa att jag hade mens, det var en lögn. Jag har inte haft mens på ca två år, men en jäkla bra bortförklaring tydligen :) Annars hade det som inte hänt så mycket sa han.. puuuh *andas ut*

Jag funderar på att klippa mig, det är bara så dyrt. Men jag är less på mitt hår som bara är.. långt. Jag har ingen frisyr och så har jag sett ut såhär i flera år, visst det är fint, men jag vill ha lite mer "frisyr". Eftersom jag har trust issues så har jag inte varit hos en frisör på fyra år, jag har helt enkelt svårt att lämna över ansvaret på någon annan, förlora min kontroll. För kontroll är det enda jag har kvar. Jag inbillar mig iaf att jag har det, förmodligen är det tvärtom.

Syns jag ibland?

Jag är osynlig. Jag inte bara känner mig osynlig utan har nu fått det svart på vitt. Hon som hade ute platsannonsen kommer inte ens ihåg mig.. och jag fick jobbet då. Nu var jag tvungen att komma på en intervju till.

Fick ett mess av P (som jag typ strippade för i lör): "Hej hur är det?"

Jag skäms, vågar inte svara.. Jag håller på att tvätta nu, det enda jag fixar idag.

Lilla spöket laban

lilla spöket laban

Jag känner mig så osynlig. Alla verkar gå omkring och må bra och fungera så som de ska, sen kommer jag.. osynlig någonstans emellan. I fredags frågade min kompis B om vad jag ville, jag blev så förvånad, jag brukar inte säga vad jag vill när det är många som ska komma överens för det blir nog med åsikter redan som det är. Jag brukar tycka att det är viktigare att andra får som de vill så att de blir glada. Jag brukar ha kul ändå. Men jag har juh en stark vilja och det brukar komma fram ändå i andra sammanhang. "Vad vill du då" frågade B, "ehm jag vet inte" svarade jag. "Det är kanske därför vi inte brukar fråga". Men det är juh bara när vi är många.. det blir svårt att bestämma saker när det är femtiotvå olika viljor.. Ibland är det skönt att vara osynlig, jag lever liksom.

Långprommis

Har varit ute på prom nu i 1½ timme. Hade massa energi och det kändes så bra. Jag kom på en grej på prommisen också, jag ska ringa ett samtal om ett jobb jag fick i höstas, men som jag tackade nej till. Jag såg att det var ute en platsannons från dem igen så jag hoppas att jag får det (om hon inte är sur för att jag tackade nej) och att jag kan börja snarast. Pengar löser många problem.

Jag tror att jag klarar mig utan mat idag, känner mig stark och har inget sug.

Ett ana-mongo

hjärta


Jag har ont i mitt bajshjärta, om jag nu har något. Pillade i mig en sc och får såklart darr på en gång. Jag hittade två batterier till min MP3-spelare som kan funka, så nu blir det prom för hela slanten. Jag brukar aldrig ha en bad hair-day eftersom jag alltid borstar håret efter dusch, men det gjorde jag inte imorse så jag ser förjävlig ut. Jag är ett ana-mongo.

Dåligt samvete på julafton

Oftast när jag vaknar brukar jag känna att ingenting är roligt, ingenting får mig att hoppa ut sängen och jag längtar aldrig efter vardagen. Jag somnade om efter mitt beslutstagande imorse och är nu nyvaken, igen. Men nu när jag vaknade för andra gången så var jag glad, något känns bra. Jag känner för att gå ut och ta en prommis, utan smink. Men typ alla mina musikspelare har gått sönder eller knasar sig.

-MP3-spelaren har jag inga batterier till.
-Mobiltelefonen, jag råkade trampa på hörlurarna så ena luren funkar inte.
-Gamla stora CD-spelaren har jag dåliga batterier till.

Jag önskade mig nya uppladdningsbara battterier i jul, det är en pryl som är jäkligt bra att ha men jäkligt tråkigt att köpa själv. Jag får alltid lite ont i hjärtat på julafton. Vi är ganska många syskon och jag får så mycket saker, visst mina föräldrar har rätt okej ekonomiskt ställt men inte i närheten som de här i min fina förort. Så på julaftonen de senaste tre åren känner jag min så bortskämd och önskar nästan att jag inte fick allt det där som jag får. Mamma brukar säga att jag inte ska känna så, men man kan inte ta bort en känsla.


Jobbigt

Varför håller jag på såhär? Jag är uppe och har duschat, men jag tar mig inte iväg. Jag har föreläsning, men jag kan inte.. Idag så blir SL-korten dyrare och jag har inte fått mina CSNpengar än, och så slösade jag allt för mycket på fyllan i helgen. Men mest av allt så far jag inte för att jag har svårt för det.. jag känner mig inte hemma och trivs inte med "de nya".

Nicole is the queen

nicole

Nicole är verkligen drottningen. Benen, armarna, magen..

Ögongodis

twiggy


Har hon inte sjukt fin kropp? Jag hade kunnat döda för den, jag gissar på ett BMI på 16.

Gammnuckan, det är jag!

Jag har alltid haft fler tjejkompisar än killkompisar. Faktum är att jag inte har haft mycket killkompisar alls de senaste tio åren, förrän nu. Det har varit lättare att träffa killar sen jag flyttade hit, sen så går jag på en teknisk utbildning vilket också gör sitt. Min klasskompis D (kille) ringde nyss och jag skulle berätta om min fredag, han brukar alltid berätta sådant för mig (när han får ligga haha) men jag hade lite svårt att få fram det. Jag som aldrig brukar tycka att det är svårt att prata om sex på det sättet..

På tal om det så frågade jag J i fredags om han hade berättat för hans kompisar (som jag också känner)om oss, han sa "bara för J", "inte för R?" frågade jag och han sa "nä, faktiskt inte. Jag sa bara till J för att vi berättar allt för varandra, men inga detaljer, vi gör inte som tjejer". Går alla killar omkring och tror att tjejer pratar om sex som i sex and the city? "Vi berättar inte heller detaljer, det gjorde man när man var yngre" sa jag. Det är så sant, när sex var nytt och spännande så var det det bästa som fanns att prata om.. I vuxen ålder så känns det som att det finns som en tyst överenskommelse att inte berätta detaljer, men också för att det försvinner något om man återberättar det, det går som inte att förklara i ord. Även om det var ett one night stand. Satt och funderade på när jag senast hade ett one night stand, kom fram till att det säkert var fyra år sen, haha gammnuckan det är jag!
.
Hmm.. undra vad J gör nu, han är het.

Fetsöndag

Jag har varit sjukt hungrig idag. Har ätit rätt mycket men så var jag på stan också och prommade runt, så jag ligger på minus, men det är knappt.

2 smalmjukisar 100 kcal
½ banan 50 kcal
1 päron 50 kcal
2 dl miniyoghurt 70 kcal
1 dl vaniljyoghurt 50 kcal
2 rågrut 100 kcal
___________________
Summa: 420 kcal

Jag som skulle vara så duktig idag :(

Elia och Elita lika?

elita

Fick höra att jag är lik Elita idag. Jag gillar henne, hon verkar smartare än sina utvikningssystrar och så gillar jag hennes ögon. Jag kan hålla med om att vi är lite lika.. det är nog håret och ögonen.

Min mage har ett eget liv.

Min mage bullrar och är knasig. Förmodligen klagar den på mitt matintag, jag åt för någon timme sedan och fick väl i mig 350 kcal. Min mage vill inte ha så mycket mat! Jag har lite ångest för i natt också. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände när vi kom hem till mig, jag vet att jag drog av mig tröja, linne och bh och bytte till mjukisbyxor men sen är det en lucka. Jag kanske somnade? För jag vet att jag tittar upp när han går genom dörren, men vad hände mellan? Hånglade vi då? Vad pinsamt att jag tog av mig på överkroppen, titta på mina tuttar liksom, haha.Men jag ville bara ta av mig för att bh:n satt så tajt och oskönt.. typ. Det är inte så att jag brukar strippa bara sådär.. ååh! Vilken ågren jag får. Tänk om jag var honom.. det brukar juh vara tvärtom.. det värsta är att inte veta.

Nu ringer min kompis som skrev det där sms:et igår om att han ville ha mig. Jag svarar inte, jag vet inte vad jag ska säga. Han har gjort bort sig som fan och jag vill inte höra någon dålig bortförklaring. Nu fick jag post (reklam förmodligen) också, jag blir alltid lika livrädd!

Citat från kloka mamma

Du måste sluta att reducera dig till att bara vara ett utseende

är det min mamma brukar säga. Så jag får väl skylla mig själv att folk tror att jag är osmart och typsik dum blondin.. eller? Nu drar jag på stan, onyker haha.

Förtfarande full!

Jag är fortfarande onykter. Ja, det måste vara så för jag är helt ur gängorna. Jag och P pratade igår om egentid. Jag behöver juh enormt mycket tid för mig själv. Jag vill tänka, analysera och forma mina tankar och händelser i ensamhet. Jag älskar att vara ensam. Jag hatar att vara ensam. Men jag älskar det mer, det är skönt, jag trivs med mig själv, förrutom kroppen då. P sa samma sak (inte det om kroppen).

Mina jeans sitter lösare, wiiiie, men jag provade mina gamla jeans som jag hade förut (när jag var supersmal) och de satt inte så bra, måste bli smalsmalsmal. Det är fint, Nicole är min bästis!

Vild lördag!

Oh my.. shit igår. Jag for iväg på förfesten och så var vi där, jag  kände mig inte så peppad och var lite nere. Pratade inte så mycket utan mest typ satt, sedan slog alkoholen till och vi for ut. Ute var det inte heller så skoj, massa  hiphopmänniskor, fast jag träffade två pers som jag känner (ute alltså, sjukt ovanligt). Dels så träffade jag min kompis kompis J och sen ett gammalt hångel, jag undrar hur gammal han är, säkert typ 86:a alltså tre år yngre haha.

Sen hände det dåliga.. fick först ett sms:

"vill ha dig nu, vill inte vänta på 2:ahandssorteringen"

Min kompis sen typ 1½-2 år, fy vad jag blev besviken. Iof så vet jag att han var intresserad förut, men jag trodde att det hade gått över. Svarade med ett "jag hoppas du skämtar". Varför vill han förstöra vår vänskap? Sen träffade jag P, min första dejt här i sthlm, vi skulle gå ut och ta en drink som vänner, så vi såg vid 2-tiden. Han har flickvän och vi kysstes. Jag fattar inte vad som händer, jag som har haft världens öken så länge, så kommer allt på en gång nu.. Vi åkte taxi hem til mig och jag däckade, han for, jag såg när han gick och  orkade inte säga något. Alltså inget hände egentligen utom kyssar, så hade han skickat sms strax efter att han gått:

"Förlåt att jag drog, vi borde ha gått ut som vänner, trots att jag är sjukt attraherad av dig. Hade velat vakna upp brevid dig och känna din kropp mot min puss puss."

Shit! Jag blev riktigt full igår efter det där hiphopstället. Jag borde inte inte ha farit och träffat honom.. varför händer allt på en gång, jag som är värsta nuckan egentligen? Nu drar jag på stan.

Lördagen summa 30 kcal

Känner mig ganska instabil just nu. Tror nästan att jag antingen får en karatefylla eller inte kommer känna något, allt eller inget liksom. Jag har inte ätit idag, eller jo:

1 finn crisp 30 kcal
______________
Summa: 30 kcal

Men jag ska dricka så det blir endel kcal (sprit) kanske runt 400-500 kcal, bäst att köra på ren sprit eller vitt vin, nyttigare än så kan man inte komma gällande alkohol. Haha vilen paradox att tala om nyttigheter i sammanhang med alkohol. Najs. Puss

Under ytan

Shiiiit vad mitt hjärta slår! Jag är inte van att äta sc längre, jag är helt darrig. Jag tog iof en halv sc (med eph) för några dagar sen, men nu har jag tagit en hel. Jag skriver helt konstigt på tangentbordet, men det beror också på att jag har målat naglarna. Shiiiiiiiit ska jag gå ut såhär, och dessutom dricka alkohol?

Inatt med J, jag berättade juh att jag tror att han tror att jag är någon som jag inte är. Han blev nog ganska förvånad över alla mina böcker (jag har mycket böcker och läser mycket) vilket folk inte tycker passar ihop med mitt utseende. Folk brukar tro att jag är en korkad blondin. Jag känner alltid att jag måste hävda mig inför nya människor, jag måste bevisa att jag är smart och mina kompisar brukar säga när de presenterar mig för nya människor "alltså hon är skitsmart, det ser bara inte ut så" typ. Fast jag tycker juh om att göra mig "fin" och klä upp mig så på ett sätt så kan jag förstå dessa fördomar, och så är jag fåfäng. Min mamma brukar säga att jag ska visa att jag är så mycket mer än ett utseeden och inte vara så fåfäng. Typ att gå ut utan smink. Men vad är jag då?

Somnade

Jag somnade om. Under tiden som jag sov ringde en massa som jag typ aldrig umgås med. Bla en gammal dejt och en killkompissom jag inte vet vart jag har, han är skum. Jag är lite seg och borde hoppa in i duschen och göra mig iordning inför ikväll, ja det är tänkt att vi ska ut igen. Jag har ingenting att ha på mig och känner mig tjock och ful i allt.

Jag har precis diskat, jag borde ta lite sc-piller och koka kaffe och så vill jag ha yoghurt och frukt. Mums. Snyft!

Söta små piller

Äntligen nr 1. Jag hade fått en avi när jag kom hem i natt, men efter förra besvikelsen i torsdags när avin som jag trodde hörde till pillrerna inte gjorde det, så ville jag inte hoppas. Men nu kom de! Jag var precis och hämtade ut dem, köpte ephedrafria super caps (hoppas på det bästa) och lepigen (har iof bara provat några st innan, men de är bra). Jag är ganska trött nu, vi sov kanske bara sex timmar och jag behöver mycket mer sömn än så.. så jag funderar på att gå och lägga mig en stund, men jag är så hungrig. Vore gott, svalkande och mättande med lite yoghurt. Men då kommer jag fortsätta vara tjock.

Äntligen nr 2. Mina bäckenben syns fint igen. Jag har längtat så!


Att ligga runt

Jag hade tänkt att strunta i att skriva det här här, men det vore som att ljuga för sig själv. Han kom hit, alltså han från förrförra helgen, vi pratade lite, hade sex och drack vatten. Jag tror att han har missuppfattat mig som person, och vi pratade om det igår. Han tror att jag tror massa "dåligt" om honom som att han ligger runt, men det är faktiskt det intrycket som jag fick av honom första gången då vi möttes på en förfest och typ alla hans kompisar var där och det blev rätt grabbigt. Då kom det fram endel om alla, vilka de hade varit med osv, bland annat att han har typ varit otrogen mot alla sina flickvänner. Fast det angår iof inte mig eftersom vi aldrig kommer träffas seriöst. Men på något sätt gillar jag honom. Trots att han verkar väldigt ytlig så känns det som att det finns något djup i honom, någonstans.

Jag tror att han tror att jag är någon som ligger runt, han skulle bara veta att jag kan inte göra det. Det handlar inte om att det är politiskt inkorrekt, äckligt eller slampigt, utan för mig går det inte, jag får sådan ångest, jag kan bara inte.

Det var rätt bra ändå.

Ligga?

Dagens ja...

Åt ingenting förrän jag var tvungen, typ delade en femtedels middag ute.

En femtedels fajitas: 100 kcal
3 rågrut 150 kcal
2 finn crisp 60 kcal
_________________
Summa 310 kcal + alkohol -all prom (som jag inte kan uppskatta)

Jag kommer bli ännu tjockare.

Mitt ragg från förra helgen vill komma hit, vet inte om jag vill, mina ögon är alldeles svullna och röda, jag är ledsen och jag vet ingenting, han vill nog bara ligga som alla andra (se förra inlägget). Jag vill inte vara en sådan och jag är ingen sådan... äh...

Är jag bara sådan?

Nu lipar jag, inte lipar som i sträcka ut tungan, utan gråta. Jajjemansen, varför? Jo för att jag känner mig så äcklig, jag visste att det här skulle komma. Det brukar komma när jag har hånglat eller haft sex med någon, men den här gången var det bara för en kommentar, som var i stil med "jag vill ha sex med dig". Japp, jag gråter för jag känner mig så äcklad, han förstod med ens att han hade sagt något fel och han sa förlåt typ tio gånger och försökte bortförklara det, men det var för sent. Det gick inte att ta tillbaka, är jag bara någon man vill ha sex med?

Nästan som en frossdag

Mätt, jag är så mätt. Det är nog första gången på många dagar som jag känner såhär.

4 dl vaniljyoghurt 200 kcal
1 päron ca 50 kcal
1 banan 100 kcal
1 rågrut ca 50 kcal
__________________
Summa: 400 kcal

Jag har varit ute och prommat i tre timmar, det var iof 1½ timme aktivt prom och 1½ timme passivt.
Så -450 kcal (+) -150 kcal (-300 kcal/h aktiv, -100kcal/h passiv) Summa sumarum så har jag bränt 600 kcal. Det betyder att jag ligger 200 kcal minus, det är bra men jag känner mig så tjock nu när jag är mätt. Ska aldrig mer äta.

Mitt favorittest

Test ger mig lite splittrade känslor. Dels finns det test som "vilken handväska är du?" och sedan finns de som kanske säger lite mer. Jag och min kompis gjorde just "vilken handväska är du" som fanns i någon tjejtidning för ett tag sen, jag blev typ lyxväskan, och hon blev tygpåsen. Vilket hån.

Jag har ett favorittest som jag brukar köra ibland på folk som jag är nyfikna på (tjuvkika inte i förväg utan svara först):

1. Vilket är ditt favoritdjur.
2. Vilket djur kommer på andra plats som favorit?
3. Vad tänker du på när du ser havet.
4. Ett stort odjur kommer emot dig, vad gör du?

Om jag minns rätt svarade jag:
1. Elefant
2. Panter
3. Frihet
4. Springer fort som attan.

Och det här betyder det:
1. Som det här djuret ser du dig själv.
2. Såhär ser andra dig
3. Det här tänker/tycker du om kärlek
4. Såhär reagerar du när du får problem.

Stämmer det?


Lista: Varför ska jag slippa?

Ligger fortfarande i sängen, fastän det var sex timmar sen jag gick upp. Varför går jag inte och gör något produktivt?

1. Jag är trött, har ingen energi.
2. Är rädd att börja äta om jag går härifrån.
3. Väntar på posten i sängläge, det rätta sättet att vänta på något :)
4. Vad ska jag annars göra?
5. Plugga? Nääe, tråkigt, har lättare att plugga när det är mörkt -bortförklaring? Inte då! :)
6. Tittar på skor på nätet, jag behöver skor.
7. Gruvar mig inför att träffa min ex-bästis (haha, vilket epitet)
8. Måste duscha och jag fryser är jag går ut ur duschen, gruvar mig mer.
9. Väntar dessutom på mail-svar.
10. Är juh massa upptagen med att lista anledningar till att jag ska slippa!

Planerar att äta vid 15-16-tiden. Antingen två smalmjukisar och en rågrut, eller frukt och yoghurt. Intaget planeras ligga på ca 200 kcal (plus, minus 50 kcal). Det är fredag imorgon och vi ska ut och äta. Blä.

Traumatiska minnen

Sitter och tittar lite på kläder. Det finns så mycket som jag vill ha, men jag har verligen ingen plats i garderoben så jag funderar på att köpa en byrå (har tittat in en på IKEA), men jag har ingen plats i lägenheten eftersom den är så liten som den är. Kontentan är att om jag vill ha fler kläder så får jag skaffa mig en större lägenhet. Det är lite av råttan på repet. Jag hade en kompis som var min granne när jag var liten, han hette Robin och var väl kär i mig. Jag tror att han bodde hos sin pappa/mamma varannan vecka eller mer  (man hade väl inte sådan koll på sådant) och vi lekte inte så mycket. Han hade iaf den boken som pixi-bok tror jag, alltså om "pojken som inte ville gå i skolan".

En gång när jag fyllde år, kanske fem, så var Robin tydligen hos mina grannar (om ena delen av paret nu var mamma eller pappa?) och jag hade kalas. Grannarna frågade om han fick komma och vi sa "ja". När han kom så hade han med sig ett kort och en blommbukett. jag tyckte att det var så pinsamt för att han tyckte om mig och skulle väl visa för mina andra kompisar och min pojkvän (jajemensan) att jag var häftig. Så jag kastade ut blombuketten från högsta våningen i trapphuset. Jag har haft dåligt samvete för det hela livet.

..jag tar mig inte dit

Jag råkade somna igår, vid 22-tiden jag var så trött och låg med datorn brevid mig och allt var så varmt och skönt. Jag varknade nu vid 5, hungrig skrikande mage. Nu har jag hällt upp ett glas pepsi max och dricker lite kaffe. Egentligen börjar jag vid 8, men.. det går inte, jag tar mig inte dit idag, jag känner mig inte hemma med min nya klass, jag käner typ ingen och jag saknar min gamla (som splittrades och delades upp på resten av klasserna). Mitt underliv kliar fortfarande, och det är ca 1½, snart 2 veckor sen jag hade sex, det brukar ha gått över vid det här laget, kanske är så för att det var hårdare än vanligt..

Jag har lovat att träffa en kompis idag. Vi var jättejättebra kompisar förut, men hon tänjde för mycket på sanningen och pratade skit om typ alla (undra då vad hon sa om mig), hon är oerhört självcentrerad och svek mig bla på min födelsedag. Hon är en någon som man aldrig skulle lämna ensam i samma rum som en pojkvän. Men, vi hade så sjukt roligt tillsammans, vi kunde verkligen prata och vi är väldigt väldigt lika. Så visst saknar jag henne, men jag tror att hon saknar mig mer. Det var hennes pojkvän, ehm ja ex-pojkvän tydligen, som jag träffade häromdagen. Vi ska iaf gå på prommis, vilket är bra eftersom jag har varit så trött de sista dagarna och har inte orkat gå så mycket.

Jag hoppas att få post idag också!

Ful, fet, fat.

Jag har precis beställt lite kläder från nätet, egentligen tycker jag bättre om att köpa i affär och få varan i handen direkt. Jag har dåligt tålamod ;) Men det jag hittade var billigt och i bra kvallité, så jag får stå ut med väntan. Jag är strax på väg i säng, jag har varit vaken betydligt längre än igår, då jag somnade kring 16. Jag har nog lab imorgon, tycker inte om labbar, jag vill arbeta självständigt för när jag är i en grupp slutar det ändå med att jag gör det mesta. Vilket till lika stor del är mitt fel som min kompanjons, jag måste ha kontrollen och blir ursinnig när de gör utan mig. Och så har jag inte min labpartner J där, hon är juh bortrest och då har jag inte någon att labba med. Snyft.

Gu vilken outnyttjad dag det har varit idag. Jag hade tvättid, men struntade i den eftersom jag inte hade orken att sätta igång och tvätta. Jag köper nya trosor imorgon istället. Som pro-ana sparar man in väldigt mycket pengar på mat.. och kan spendera pengarna på annat, roligare.

Dagens ordspråk:

You will be FAT if you eat today, just put it off one more day.

Åh vad jag är tjock, fet, daller überalles. Fat, fet, ful. Over and out.

Dagens intag- onsdag

Var så hungrig, kunde inte inte äta...

Ons:

2 smalmjukmackor ca 100 kcal
1 rågrut ca 50 kcal
1 finn crisp 30 kcal
________________
Summa: 180 kcal

Vardagsfilosofi

laxrullar

Det ser så gott ut.  Det är asiatiska laxrullar mad avokado och wasabi (
tasteline). Hade de stått framför mig i denna sekund hade jag inte kunnat säga nej, fast det säger iof inte så mycket, det hade kunnat stå vad som helst framför mig just nu och jag har vräkt i mig. Nu är jag hungrig.

Råkade skriva fel imorse, det är juh inte torsdag idag, haha, jag var helt övertygad om att det var det, men det är juh bara onsdag. Men jag har iaf klarat mig utan mat i 2 dygn. Idag åkte min J utomlands, vem ska jag nu hänga med i skolan? J frågade mig om hur det är och om jag tycker att våra kompisar i skolan är jobbiga, omogna. Ja sa jag, det blir ofta så omogen stämning och jag känner mig inte alls hemma, men så ibland är det bra. Jag börjar verkligen bli gammal, jag tycker inte att det är roligt att trycka upp mat i folks ansikten eller slå dem i axeln. Idag var jag dessutom väldigt osocial.

Känner mig så ledsen idag, ingenting är roligt längre. Varför pluggar jag, varför går jag dit, vill jag det här, varför är folk omkring mig så.. genomskinliga? Inte så att det är lätt att läsa av, utan mer obrydda, varför tänker jag så mycket och varför verkar inte de göra det?


På väg..

Wiiie, jag klarade mig från min hunger och mitt matsug. Fick mig själv att pyssla med annat, städa, diska, duscha, läsa och knappa på datorn. Jag stoppade i mig den andra halvan av mitt kvarglömda ephedrapiller nyss, nu är jag inte orolig, jag kommer förmodligen klara mig till efter lunch, eller till middag vid 16-tiden. Men jag har även funderat lite över ifall jag ska sikta på att komma in i ketosis, om man nu kan "komma in i det", men att få kroppen i det stadiet. Frågan är bara om jag klara mig utan kolhydrater på det sättet, med tanke på att det är svårt att hitta varor som innehåller lite kcal i vanliga fall också. Om jag tar bort min kolhydratmat så finns inte så mycket kvar.. jag tror inte det..

Nu ska jag fara på skolan, skulle hellre sitta hemma och läsa och göra annat. Jag har på mig mina nya jeans idag, finfina, fast jag är för fet egentligen :(

Intag för tisdagen

Tänkte göra en "dagens intag" för tisdagen:
_________________
Summa: 0

Så var det, nu är det torsdag jättemorgon och jag plockade fram finn crisp för att jag var så hungrig. Sen så stoppade jag tillbaka dem, nu vill jag inte förstöra när det går så bra. Jag kokar lite kaffe ist, jag åt senast i måndags kväll tror jag.

Blir lite sentimental..

Sitter här, nyvaken och lyssnar på nattjakten. Radio är klart underskattat, just nu spelar de Lasse Tennanders "Rötter", ni vet:

Oh, oh, oh Carol min vän, min honungs paj mitt sockerbär
Kom i håg att våra rötter, dom kommer alltid finnas här.

Den påminner mig om när jag var liten och åkte på våra otaliga resor norrut för att hälsa på släkten. Vi åkte mycket bil, mina syskon, min mamma och jag. Jag blir lite sentimental :)

Jag gick och la mig där vid 16-tiden igår eftermiddag, jag kunde inte hålla ögonen öppna längre och det var skönt att få sova ut ordentligt. Men jag har varit hungrig hela natten, fast nu sitter jeansen som jag köpte lite bättre.

Jag åt som bekant ingenting igår, känner mig ändå rätt tjock. Säkert helgens matintag som satt sina spår, men det är så svårt att säga emot när man ska äta med andra och hitta på ursäkter och ljuga och sen så tjatar de ändå. Vad ska jag nu göra hela natten, om några timmar ska jag städa och sedan kanske gå en prommis innan skolan.

En bra dag

Tjoho. Plockade in en halv kvarglömd CS i munnen imorse, pulsen gick upp, magen slutade värka och jag var inte ett dugg hungrig. Gick på lektioner, var koncentrerad och fokuserad. Vid lunchen kände jag att det var dags att gå, jag ville helt enkelt slippa äta lunch med de andra. Så min macka och mitt äpple ligger kvar i väskan och väntar tålmodigt.. det enda jag känner att jag vill göra är att sova.

Jag grät inatt, jag grät och grät och sedan kändes det lite bättre. Det är skönt att må lite bajs ibland, och gråta ut och bli glad. När jag for från skolan vid lunch så gick jag omkring ett tag på stan, hittade ett par fina jeans på barnavdelningen på H&M, de var billiga och föjlde villigt med Elia hem. Jag älskar barnjeans, jag har juh själv inga former om höfterna.

Är riktigt trött, nickade till i tåget på väg hem. Har inte ätit alls idag.

Dagens första samtal om mat

Jag har inte sovit alls inatt, och har precis gjort mig redo för skolan. J (min kompis) ringde nyss och skulle "väcka mig", hon frågade om jag inte kunde ta med mig någon mat till skolan.

-Ehm, mat? sa jag
-Jomen kan du inte koka lite spagetti eller något?

Jag kan lova att diskussionen de hade om mig igår, angående mat, hade sin inveran på den kommentaren. Förmodligen är det så att de andra frågar om jag har typ ätstörningar osv och att hon försöker ta mig i någon form av försvar och vill att jag ska ta med mig mat till skolan för att bevisa att jag äter. Men spagetti, jag kan inte äta spagetti. Det innehåller sjukt mycket kcal och är dessutom kolhydrater!

-Jag kanske kan ta med mig en macka, sa jag.

Nu ska jag fixa en macka och ett äpple, men då får jag typ ingen middag sen :(

Bara för ett ögonblick

Träffade min kompis ex när jag var på prommisen. Jag var helt osminkad, risigt och fettiget hår och hade en stor finne på hakan. Han som brukar tycka att jag är söt, måste ha fått sig en ordentlig tankeställare. Varför var jag tvungen att träffa honom? Köpte iaf mina cigg och rökte en. Jag röker egentligen inte, men ibland så känns det bra att ha något och pilla med, känns skönt att få in den varma röken och blåsa ut den i den kalla natten. Känns estetiskt att sitta med en kaffe och en cigarett. Känns som att jag inte är jag för ett ögonblick. Och ibland, ofta är det väldigt skönt.

Snart ska jag vara:

Jag tänker ganska ofta på hur smal jag egentligen vill vara, jag har juh varit mycket smalare än vad jag är nu. Men så har jag stött på en platå, blivit tjatad på eller åkt hem till frosstaden och varit tvungen att äta upp mig lite.

Jag skulle vilja ha en kropp som är så fin som Nicole, inte som hon ser ut nu utan för ett år sen. Då var hon aningen smalare. Jag planerar att kunna se ut så lagom till sommaren, det är inte så många kilo bort. Då ska jag sola, vara perfekt solbränd, jobba, bada naken och ha massa sex om sommarnatten. Jag ska vara glad och social, men samtidigt ha min "egentid", jag ska dricka vin på uteserveringar och ha lätta sommarskor och klänningar med tunna axelband som blåser i vinden. Jag ska promenera hem om natten och plöja pocketböcker om dagen. Jag ska vara fin och smal.

Om jag fick äta vad jag ville...

kaka

Nu har sötsuget slagit in. Chokladtårta, chocolate chip cookies, chokladmuffins, kladdkaka med grädde eller glass. Eller bara en knäckemacka :)

Jag fastnade framför "scrubs", ska gå.. snart.

Tre flugor i en smäll.

Ja, nu har jag kommit på hur jag ska slå flera flugor i en smäll. Jag går på prommis och köper cigg. Då kan jag kika hur mycket jag har på kontot (nr 1 braig sak), jag får cigg (nr 2 braig sak, ehm men jag röker inte), jag bränner kcal (nr 3  braig sak). Jag ska bara titta på tv först.

Fick för några dagar sen sms av J som jag träffade förra helgen, svarade idag och fick nyss ett till. Jag har lite svårt för killar som jag inte känner utan bara har.. ja.. han verkar så grabbig. Jag pratade med min kompis H som känner J:s kompis, hon ville styra upp något, dvs fixa ihop mig och J. Hmmm.. no thanx.

Jag pratade med puppy på msn idag, vi har inte pratat på ca 9-10 månader, jäklar vad jag skrev om honom förut (här alltså). Jag tror att jag tyckte om honom.. lite iaf. Kändes konstigt. Undra om han tänker på mig. Men ännu mer undrar jag om N tänker på mig. Vi hade ihop det i somras, och sen åkte han tillbaka till USA där han bor just nu. Han var så fin! Får ha en lång utläggning någon gång.

Jag har så lång tid haft total torka på killfronten, men nu verkar det som att jag nått en oas. Bäst att dricka sig mätt.

Har du en ppt- personlig posttjuv?

Jag måste ha mest otur i världen. Jag vet ingen som har så mycket post som försvinner, det är nästan så jag tror att jag har en personlig posttjuv. I fredags fick jag en av tidningarna jag prenumererar på, det var det första numret jag fick och så stod det "Det här är en påminnelse, vi har tidigare skickat ut tidningar och inte fått någon inbetalning". Jag har inte fått några tidningar och jag har väntat och väntat. Undra om typ brevbäraren tjuvar mina tjejtidningar... jag tror det är så! ;)

Jag vill verkligen gå på en prommis, men det är kallt. Så dåligt samvete- eller bli fet.. ehm. Bäst att pallra sig ut!


En godkänd måndag

Idag har jag klarat mig bra, men känner mig tjock.

2 smalmjukmackor 100 kcal
1 rågrut 50 kcal
2 finncrisp 60 kcal
___________________
Summa: 210 kcal

Vilket tjat!

Guuu vad jag har fått höra av J om "hur lite jag äter" idag, eftersom jag försov mig från skolan så berättade hon om vad de pratat om idag. Tydligen har det varit en jäkla massa prat om mitt matförhållande, att jag inte kan sova (för att jag tydligen inte äter tillräckligt), om att de hade skojat om mig och mat ihelgen (hon som gjorde det hade tydligen dåligt samvete). Jag mår fint juh!

Det där med att jag hånglade med våran kompis pratade J inte om, hon vet tydligen inte.. och det ska hon inte veta heller. Ingen ska få veta!!! Jag har precis ätit mat för idag, jag borde verkligen gå på en prommis, men det är så sjukt kallt ute. Ska tänka på saken.

Purple pills

Jag kunde inte låta bli.. jag har beställt piller. Eftersom det är lite knepigt att få tag i ehpedra plus att jag blir så knäpp av dem så tog jag några andra pills. Knapra pills är egentligen inte min grej, men vad gör man inte för ana.

Jag fryser om tårna

När livet handlat om en sak.

Det här blev riktigt jobbigt, jag säger inte att jag ångrar mig, men jag borde ha tänkt efter lite bättre och inte gjort det ;) Jag ska sova nu, men jag  är inte speciellt trött. Är mätt efter all helgens mat och det ska bli skönt att få äta min ana-mat igen.

Jag har läst om Skrållan ikväll, jag hittade hennes blogg och hon ska typ göra en gastric bypass, verkar det som. Hela hennes liv verkar kretsa kring mat, precis som för mig, fast tvärt om.


Jag borde inte..

Okej, jag tycker inte att man bör ångra hångel, sex, one night stands osv. Man lever bara en gång och bör göra vad man känner för. Men just nu så känns det inge bra, jag brukar inte göra sånt för jag mår så dåligt av det. Och nu har jag alldeles ont i magen.

Frossdag

På något sätt har ryktet redan kommit ut. Det finns bara en sak att göra- blåneka.

Dagens intag:

½ port fullkornsgröt 50 kcal
1 banan 100 kcal
2 rågrut 100 kcal
4 dl yoghurt 200 kcal
1 päron 50 kcal
________________
Summa: 500 kcal uuuusch!!!

Åh nej!!!

Jag vill typ ta livet av mig. Fick nyss sms: "Hörde att du slätat av gullet" från en kill-klasskompis. Seriöst, har de hört när vi kysstes och djungeltrumman har gått, eller menar han någon annan? Jag som inte.. hångar och gör sånt.. iaf inte med kompisar. Fan fan fan. Dö dödare dödast.

Pro-anaböcker

Efter förfrågan så listar jag bra skönlitterära pro-anaböcker (eller bra och bra, handlar om ana och så har jag läst dem, vissa är allt annat än mästervärk):

I himlen får jag äta
DAHLBERG, Camilla

Sindy
SCHEEN, Kjersti

Nej tack, jag åt nyss!
BRUNDIN, Anna-Lena

Leva av luft
SHUTE, Jenefer

Strandlöpare...sandlöpare...
NILSSON, Johanna

Evelyn Spöke : roman
HEDE, Maria

Bara ett kilo till-
Strömberg - Andersson, Marie

Vissa föddes perfekta och andra som jag
Johansson, Anna

Som en månblomma
Jonsson, Ia

Pappa pralin (gillade inte alls denna)
Jörgensdotter, Anna

Vårfrost
Ehn, Anna

Dessa är de jag kommer på nu, fyller på allteftersom. Bör väl även nämna att det finns miljarder själv-hjälpböcker för de med ED, för de som känner för det.


Och vi.. hånglade

Ja, nu ska jag berätta om helgen..

Vi åkte dit i fredags, det är min kompis mammas hus som han skulle vakta. Det var vi, två tjejer och en kille till. Grejen är att sedan vi började skolan i höstas så har det varit något mellan mig och honom, fast ju längre tiden har gått ju mer har "det" försvunnit. Vi bastade, spelade spel och åt massa mat. Efter bastun så var jag så trött och varm, jag och han gick och la oss och pratade.. sen somnade jag. Vaknar av att vi typ ligger nästan sked så jag kryper in i hans famn och så börjar han kyssa mig i nacken.. och då var det kört. Vi hånglade och myste lite, men hade inte sex.. jag kan inte ha sex med honom! Skulle vara så.. ehm konstigt, jag ser inte på honom på ett sexuellt sätt.. utan mer mys. Jag fick honom att lova att inte säga något till våra kompisar, haha vilken tönt jag är :D  Men igår så skulle vi sova på samma platser som natten innan och vi hånglade innan alla andra hade gått och lagt sig.. tänk om de hörde. Grejen är inte att det är pinsamt eller så, utan mer att det är konstigt. Fan vad de skulle skratta.

Men även om det var rätt mysigt att ta det lungt en hel helg så var det ganska jobbigt. Jag har inte så mycket gemensamt med dem.. jag har saknat min lägenhet och min pro-ana-mat. Gud vad det har varit jobbigt det där med maten. Som ena tjejen sa "Ja, det räcker med fyra och en fjärdedels portioner". Hon menade att jag äter en fjärdedel av en normal portion.. Jag känner mig så äcklig av all mat som jag ätit igår!

Hem, söta, vackra och underbara hem.

Nu är jag hemma igen. Vi stannade längre än vad jag hade tänkt och det har varit rätt okej dvs, trevligt. Får gå djupare in på vad som har hänt lite senare, jag har iaf ätit som en gris, iaf på lördagen. Alla skojade om att jag åt så lite, men de skulle bara veta att det jag åt är såååå mycket mer än vad jag egentligen äter. Hur fan kan alla andra äta så mycket och vara så smala?


Jag råkade också ehm.. ja.. jag berättar sen ;)


Skynda skynda!

Shit, snacka om att just nu leva i nuet. Jag ska dra iväg till typ landet. Dagen intag och utgifter, snabbt snabbt:

½ rågrut ca 20kcal
½ banan 50 kcal
3 smalmjukmackor 150 kcal
1 rågrut 50 kcal
______________
Summa: 270 kcal


Har prommat endel också... aja måste skynda mig!

Skummisar på stan

Idag känns det lite bra. Jag trodde att jag skulle ligga och sova vid det här laget, med tanke på att jag inte sov alls inatt. Men jag är pigg som en nötkärna. Åt lite falu råg imorse innan jag for till skolan, och har inte ätit sedan dess. Men min mage känns svullen och jag provade byxor på stan och kände mig tjock.. undra vad det kan bero på :S men jag har iaf inte grävt ner mig. Jag kommer nog att ta en lugn hemmakväll ikväll så får jag se vad som händer imorgon.

Fick höra att jag var vacker idag, det var en kille som sa "le, du som är så vacker" och så sa han något som lät som "du är det, det vet du" jag gick och log (jag som brukar vara så... otrevlig mot sånna- förbättring), för min mamma säger att jag inte får prata med främlingar.  Mina vänner blir alltid så glada över sånt, jag blir inte glad, det mer typ... rinner av mig. Speciellt av skummisar på stan.

Sömnens konst

Jag somnade aldrig och nu är det bara en timme tills jag ska gå upp, känns inte som att det är värt det. Min mage bubblade till varje gång jag andades ut och nu har jag hicka så jag har legat och lyssnat efter mina små konstiga ljud och egenheter.

Idag är det fredag. Den här vekan har gått så fort så jag har inte haft en chans att planera helgen. Tror det blir en sov- och hemmakväll ikväll.. men man vet aldrig. Medan jag försökte somna så tänkte jag på i somras, undra om det var den bästa sommaren som någonsin funnits?

Kycklingdröm

kyckling


Craving! Just nu så är jag så sugen på grillad kyckling- gärna fylld med ex fetaost och pommes till det. Fett, äckligt, härligt fett. De onda tankarna påminner mig om möjliheten att äta denna kulinariska måltid imorgon, till lunch. Tänk om jag kunde..

Ska vi slå vad?

Jag brukar jämföra min bror med skalman, väldigt allmänbildad, lite eftertänksam och så mat- och sovklockan. Folk brukar säga att vi är lika, både utseendet och intellektuellt. Det är mat- och sovklockan jag är ute efter just nu, kan jag få låna den, iaf sovklockan. För en sådan har inte jag.

Borde anordna en vadslagning på betsson.com frågan är om jag kommer att försova mig- eller inte imorgon. Jag ska upp kl 6.00. Kanske Roger, Titti och Gert kan få upp mig?

Vem var hon innan mig?

Ist för att duscha så såg jag "51 Birch Street". Jag har under seraste halvåret själv fundert mycket på hur väl jag egentligen känner mina nära, speciellt min mamma. Vi har ett väldigt nära förhållande och jag berättar väldigt mycket för henne, hon är den människa som står mig allra närmast och jag är så stolt över henne som människa och det hon har åstakommit. Men jag känner nog inte henne lika väl som hon känner mig. Vem var hon innan hon blev mamma? Jag vet endel om hennes barndom, att den var väldigt svår, men jag vet inte om vad som hände i hennes själ. Nu under julen så gick vi igenom fotoalbum från den tid när hon var i min ålder, vilket vi typ aldrig har gjort, jag har bara sett babyfoton från min egen barndom, men inte innan det. Och hon var som.. en helt annan människa.. jag undrar om hon var lycklig, och om hon hade samma kamp med sig själv som jag.

Hög mysfaktor på strömavbrott?

Jag fryser, shit vad det är kallt. Jag funderar på att ta en lång varm dusch, tända massor av ljus och koka en kopp the. Jag köpte mera ljus på IKEA idag, men de hade ovanligt dåligt utbud, jag som hade tänkt att bukra inför eventuella strömavbrott. Undra hur jag har lyckats undvika längre strömavbrott i hela mitt liv, visst någon timme utan ström var jag med om när jag var yngre. Men eftersom det blir allt oftare och allt längre (uppfattar jag det som) är det lite konstigt att jag inte får uppleva det. Jag har juh dessutom bott på lite annorlunda platser, både i skogen och i stan. Eller uppleva kanske är fel ordval, det är förmodligen väldigt jobbigt och påfrestande med längre strömavbrott.. kontentan är iaf att det är mysigt med ljus, när man själv får välja ;)

Torsdagens matintag

Idag har jag prommat endel, givetvis räknas inte "stadspromenad" lika som "träningspromenad". Det senare är -300 kcal/timme, medan jag har dålig koll på vad prommis i stan kan räknas som. Därför brukar jag inte räkna den sortens "utgifter", men jag gör det idag för att det är sent och jag vill inte gå ut nu. Om jag räknar stadsprom som -100 kcal/ timme så blir det -400 kcal för idag.

Och ätit har jag:
1 äpple ca 50 kcal
½ banan 50 kcal
1 päron ca 50 kcal
1 dl yoghurt 50 kcal
_________________
Summa: 200 kcal

På väg till IKEA

Jag åkte iväg till IKEA idag, framför mig på bussen satt en kvinna och en man. De pratade ett språk som lät som en blandning mellan tyska och danska, kan det vara hollänska? Kvinnan såg rätt mycket äldre ut än mannen, hon var väldigt smal, hade kortklippt rödblont hår och gissningsvis var hon kring 35. Mannen såg ut att vara kring 25. Var de syskon, förälder och barn eller möjligtvis ett par. Efter att ha följt deras diskussion och kroppsspråk drog jag slutsatsen att de var ett par. Intressant.

Nu har jag precis kommit hem, förrutom IKEA så besökte jag Lidl. De har så billiga bananer och så hottade jag en juice-saftdryck som bara innehåller 8 kcal/dl. Jag borde gå och handla vaniljyoghurt, jag behöver både yoghurten och promenaden.

Dumma dumma mig!

Dumma dumma mig. Jag försov mig idag- och idag var det på riktigt, vilket det inte var igår. Åh jag har missat så otroligt mycket nu så det är inte sant! Varför är jag en sådan tröttskalle? Igår kunde jag som vanligt inte somna, så jag läste lite och somnade efter ett tag.. och vaknade tydligen av väckarklockan, för jag hittade den nyss- i min säng.

Funderar på att fara på stan och kika lite, sen plugga och äta lite. Satsar på ca 200 kcal idag. Om jag promenerar omkring i stan så förbränner jag och så kan jag gå en prommis efter maten. Bra plan.

Så sugen på..

Fastnade (ist för att läsa eller sova) framför Boston Legal, det är så dåligt så det är bra. Tidsdödare. Jag är så sugen på varm soppa med kräftor och lax i, lite stark men krämig, med smör och grädde. Åh! Fastän jag åt massor till middag så är det borta från magen nu, det är bara för att jag åt så mycket i frosstaden så det är svårt att vänja tillbaka. Natti

"Bara ett kilo till"

Hittade en trigger-bok när jag var i frosstaden. Det var iof en barnbok, men det är väl vårfrost också, och den boken är den bästa triggern någonsin. Jag har seriöst läst "vårfrost" mer än 15 gånger sedan jag var 13-14år. Speciellt när jag var yngre läste jag mycket anorexi-böcker, och jag har läst rätt många. Men den här som jag hittade i frosstaden hade jag aldrig hört talas om. "Bara ett kilo till" hette den, ska kanske läsa i den lite innan sömn?

Idag är en skammens dag.

Egentligen ska jag inte vara så nöjd med att jag inte åt pankisar. Jag har ätit massor idag ändå, fast jag har prommat runt endel också så mycket försvann och var var sjukt hungrig när jag kom hem.

Idag är en skammens dag:

2 äpplen ca 100 kcal
2 smalrågbröd ca 100 kcal
½ banan 50 kcal
1 päron ca 50 kcal
2 dl yoghurt (vanilj) 100 kcal
____________________
Summa: 400 kcal

Jag har "gått bort" ca 300 kcal, ligger ändå på 100+, vilket inte går under godkänt :( Men jag var juh sååå hungrig.

Pankis-panik

Klarade mig undan från pannkakorna, när vi var i affären handlade ingridienserna så fick jag lite panik, jag var tvungen att slippa. Jag vet att om jag hade följt med , lagat till pannkakorna och sett de locka, så hade jag inte kunnat stå emot. Jag åkte hem.

Har ätit och sett "Birthday girl", den var riktigt bra. Fick ont i hjärtat när de satt i bilen och nicole kidman drog bort muntejpen. Jag började nästan grina, jag gillar att känna mycket, fast det är så klart rätt jobbigt med.. såklart.


Läskcraving!

Puh, nu har jag diskat. Men som alltid (nästan) så har jag glömt något, denna gång var det bara en mugg och en bricka, men det är så jobbigt att ta upp diskandet igen när man tänkt tanken "åh nu är jag äntligen färdig".

Vi ska ha kontroll av lägenheten idag, måste röja upp kläderna som ligger på golvet. Jag är lite sugen att gå på bio, jag går typ aldrig på bio. Nr 1, det är dyrt, nr 2 så tänker man aldrig på att gå på bio när man har lite att göra. Är sugen på en stor pepsi max, har inge lightläsk alls hemma, därför måste jag handla. Men jag gör det eter skolan. Duscha nu!

Att "försova sig"


Nyvaken och försoven, fast med meningen. Ja lite iaf, jag skulle snooza men tryckte nog på fel knapp, eller så var det meningen ;) Jag har städat lite (i typ fem minuter) och sitter nu med ett glas saft. Även om jag har sovit länge i natt så har det inte varit god sömn. Jag har vaknat om vart annat, haft ont i halsen, tänderna och magen. Jag som aldrig är sjuk typ.

Eftersom jag inte kommer att gå på första lektionen så börjar jag inte förrän efter lunch, så jag borde duscha, gå och handla och städa mera. Men det skulle vara så skönt att krypa ner under täcket igen, varmt.

Igår visste jag inte hur jag skulle göra idag, om jag skulle "försova mig" för att slippa vara på skolan medan det är lunchtid. Ja, jag tycker att det är jobbigt att äta lunch med alla de andra i skolan. Innan jul så hade jag alltid en lunch innehållandes ca 100-200 kcal, vilket var mitt huvudmål för dagen, men alla påpekade att jag åt så lite. "Ja, men jag äter så mycket frukost och middag" sa jag. Det jobbiga är att hitta på lögner, jag är så dålig på att ljuga.

Pankisar eller inte, det är frågan.

Har svårt att somna trots allt. Magen är så tom och smaken i munnen känns så äcklig,

Imorgon är det tänkt att vi ska göra pannkakor och se på film, åh det blir så svårt att hålla sig med andra människor. Kanske åker hem ist..

Svälttisdag

Åh, jag är helt slut. Jag sov som bekant inte så mycket inatt, och redan nu är jag redo att kasta in handduken för dagen. Tentan gick åt skogen, men just idag så känns det inte så jobbigt, även om jag inte får en femma så ligger jag riktigt bra till jämfört med andra. Efter tentan satte vi oss (kompisar från skolan) och pratade. Alla utom jag och J (den jag umgås med mest) åt mat, och alla kommenterade att jag inte åt- De kommenterar alltid mina matvanor. Aja, skitsamma.

Jag åt innan jag for till skolan idag, men annars har jag inte ätit, jag är utsvulten, men ska ta mig i säng ist.

2 rågrut med rostbiff ca 100 kcal
__________________
Summa: 100 kcal ;)

Även om jag inte orkar ut på prommis idag så känns dagen helt okej. Det känns ändå som att jag håller på att svälta ihjäl, det är bara att härda.

När mitt hjärta går sönder

Inatt var ingen rolig natt. Hade jag inte somnat när jag väl gjorde det så hade jag börjat lipa och typ gråtit hela natten. Det är sällan jag gråter om nätterna numera, jämfört med hur det var för ca fyra år sedan, jämfört med för ett år sen med. Jag vill inte kalla det ångest, det är inte heller panikattacker, det är bara att mitt hjärta går sönder ibland.

Min lilla gnälldikt

Trött, jag är så trött! Jag somnade kanske kring fem och nu är kl strax efter nio, jag var tvungen att gå upp då jag har varit en latmask och inte gjort det jag skulle ha gjort, vad dålig jag är!

Hungrig, jag är så hungrig! Kunde inte somna pga min hunger, magen värker, Ajaj.

Kaffesugen, jag är så kaffesugen! Ja och det var jag igår kväll med, kanske bidragande faktor till att jag inte kunde somna, men kaffetkokaren har redan satts igång. Gomorrn.

Vad är ett one night stand för dig?

Kikade på mitt spinkobjekt idag, hon som jag har döpt till Skrollan. Hon är ganska kraftig och skriver så roligt finurligt, jag är så fascinerad av henne, jag skrev juh ett helt inlägg om henne för länge länge sen (stora skrållan och jag från 11/8 -05). Men hon verkar ha tappat tron, eller hoppet, iaf så har hon numera en blogg, men hon har inte skrivit upp den. Jag får leka detektiv och spinka lite mer.

Jag är lite öm i underlivet. I lördags så hade jag sex för första gången på säkert fyra månader, det var så värt det. Jag blir så less på mig själv över att jag alltid ska vara så "duktig" och hålla på mig, sex är skönt och jag borde ha det när jag vill, med vem jag vill. Men jag kan inte, för jag måste tycka om honom. Det var inget one night stand, utan en kille som jag känner sen tidigare, jag känner honom inte som i att vi umgås, men vi har gemensamma kompisar och ses vid tillfällen. Det märks att han har ganska mycket tillfälligt sex, sånna killar är som hårdare i sättet än andra, mer känslokalla typ. Fast det var väl rätt bra, inte jättebra, jag gillar inte kallt sex.. men jag behövde det där.

Det är intressant det där med one night stands, jag anser att ett one night stand är sex med någon man aldrig träffat och aldrig träffar igen, men andra tycker att det är någon man kanske känner sedan innan och bara har sex en gång. För något år sedan fanns det en artikel i någon tjejtidning som ropade "Jag gifte mig med mitt one night stand", är inte det lite.. ehm, motsägelsefullt? :)

Det jag lever efter:

I och med att jag har fått förfrågningar om hur man kan gå ner i vikt så tänkte jag berätta hur jag gör. Givetvis vill jag inte att andra ska få ätstörningar och har därför tonat ner mina tips lite, men de som läser min blogg är folk som redan har ätstörningar, eller de som är normal/överviktiga och vill gå ner några kilo (tror jag iaf). Jag vet att jag är ätstörd så ingen behöver berätta det för mig. Hoppas ingen tar illa upp.

Tips från coachen

 
  1. Använd aldrig vanligt socker. Det finns en massa bra sötningsmedel där ute, mina favoriter är hermesetas, (gillar inte de som brusar, vad de nu heter). Varför ska man ta vanligt kalorisprängt socker helt i onödan?
 
  1. Vardagsmotion. Jag gillar inte gruppträningar, jag känner mig så fånig, eller jag tror iaf att jag skulle göra det, jag har inte varit på gruppträning på kanske fyra år, alltså på tiden då jag var riktigt tjock, och det var hemskt! Istället så kör jag på många långa prommisar, jag promenerar i mellan 1-3 timmar ca 5-6dagar/v.
 
  1. Drick massor. Ja jag är riktigt dålig på att dricka vatten, men de som får ner det- grattis. Själv dricker jag the, kaffe, light-läsk och fun light. Det fyller magen lite, förut drack jag alltid kaffe innan måltider, det var skitbra!
 
  1. Ta alltid det lättaste alternativet. Jag har en liten lista i huvudet som innehåller det lättaste alternativet inom olika områden, det blir enkelt att handla och lätt att hålla sig uppdaterad. Ex mitt hårdbröd som jag oftast äter är rågrut, de innehåller rätt lite kcal och är goda. Det mjukbröd jag äter är fazers rågbröd (vad de nu heter- de som är top hälsas favorit), de innehåller 55kcal/skiva, otroligt mycket mindre än liknande bröd! Andra favoriter är yoghurt mini (arla), de innehåller 35-40 kcal/dl, när jag måste ha vaniljyoghurt tar jag Valios (50 kcal/dl). Ja alltså ta alltid det smalaste alternativet.
 
  1. Jag vill egentligen inte rekommendera bantningspiller, men det funkar, bra som fan. Jag har testat många olika ephedraprodukter och det är det närmaste mirakelpiller man kommer. Även när kroppen ställer in sig på svält kan man gå ner lite till med hjälp av detta. Men de har biverkningar, jag brukar inte vara känslig för sånt men jag fick hjärtklappningar, enorma humörsvängningar och svårt att minnas saker, beror detta på pillren eller viktnedång, ja det vet jag inte.
 
  1. Lär dig kcal-innehåll, det är ett bra mått tycker jag. Bra balans på fell, kolhydrater och proteiner och dessutom får man äta allt- dvs inom sina egna bestämda kcalgränser.
 
  1. Sätt upp regler, delmål och var bestämd. Det är lättare att kämpa och hålla sig ifrån mat om man har fasta regler och är hård mot sig själv. Jag har tex en regel om att jag ligger på noll eller minus (i intag och ”utgifter”)  så är det en ”bra” dag. Som mål har jag 44 kg, delmål är att komma i mina gamla byxor (hade de innan jul). En annan regel jag har är att när jag åker hem till frosstaden så låtsas jag att jag äter allt inför min familj och vänner, vilket givetvis följs av viktuppgång, men det går jag juh ner när jag kommer hem igen, man vill inte bli upptäkt.
 
  1. Inspiration. Eller thinspiration. Varför vill du gå ner, hur vill du se ut? Använd det för att trigga dig att gå ut på promenad eller inte äta det där som är så lockande. Om det finns någon känd person som liknar det du vill se ut som, använd henne eller honom som trigger. Min är som bekant Nicole Richie, that´s hot!
 
  1. Tänk på hur din omgivning kommer att reagera på ev viktnedgång och hur du ska ta en konfrontation. Min omgivning är inte så glad när de tycker att jag har gått ner, så jag brukar blåneka och säga att om det är så, så var det inte med meningen.
 
  1. Skaffa en kompis som också vill gå ner, via internet brukar funka rätt bra om båda är lika bestämda och motiverade. Eller läs bantningsbloggar, artiklar och annat som motiverar. Förut blev jag enormt triggade av pro-anasidor. Starta en egen blogg där du skriver upp intag osv, då kan alla se vad du ätit och det kan vara en trigger i sig.
  

Måndag

Har knappt kännt någon hunger idag, superbra, för nu har jag lagt in en högre växel. Het ska jag bli, het I tell you! Jag har juh mina små regler, typ light-läsk, kaffe och the räknar jag som noll kcal. Vissa påstår juh tom att de är sk negativa kcal, vet inte vad jag egentligen tror om det..

3 dl yoghurt (á 50 kcal/dl) 150 kcal
½ banan 50 kcal
1 kaiserpäron (mina favoriter) ca 50 kcal
____________________
Summa 250 kcal
Prommat ca en timme= -300kcal

Alltså ligger jag på minus och det är lika med godkänt.

Nicoles kropp

nicole


Det är väldigt politiskt inkorekt att gilla Nicole och hennes kropp. När hon kommer på tal så suckar jag precis som alla andra och nickar att hon minsann "är alldeles för smal", det är en lögn. Jag älskar hennes kropp, den är så fin, speciellt på sånna här kort då hon ser så bräcklig ut.


För er som undrar, så går jag inte på ephedrapiller längre, de är som (kanske) bekant olagliga i sverige numera. Eller det är olagligt att sälja, men inte olagligt att köpa eller inneha (vad jag har förstått). Men de är svåra att få tag i. Egentligen är det bra. För jag blir så knasig av de där pillren, fast de gör juh underverk. Sen är de rätt dyra också.


Nu ÄR det bestämt!

Jag har under den sista tiden funderat på hur jag bla ska göra med denna blogg, ska jag lägga ner den helt, ska jag lägga den på hyllan eller ta upp och skriva igen? I avvaktan på någon form av beslut (eller tecken från ovan ;)) så la jag bloggen på hyllan. Varför jag ifrågasatte min blogg är dels för att folk omkring mig påpekar att jag har för höga krav på mig själv (vem har inte det idag) och har slappat efter lite med skolarbete och diet, men det också på grund av att jag egentligen inte vill få folk att känna så som jag gör, eller göra så som jag gör. Men allra mest är det för att jag inte vill bli upptäkt, jag skulle dö!


Beslutet tog jag inatt, en vanlig sömnlös natt. Råkade snubbla över en blogg som handlade om annat än mat och ätstörningar, men samtidigt så var vi så lika. Sen hände det en skum sak imorse när jag vaknade. Det var i det stadiet när man inte riktigt vet om man är vaken eller sover, det var så verkligt men samtidigt så osannorlikt. Jag sov "fel håll" inatt, (somnade framför datorn) så jag sov med huvudet vid fotändan och så kom en humla och flög förbi, ner vid elementet och så- borta. Jag har letat efter humlan typ hela dagen, men jag hittade inget, så jag antar att det var en dröm? Iaf så det första jag tänkte efter humleincidenten var att jag skulle blogga.

Så är det. Så nu är jag tillbaka. Punkt


hits