Vem?

Kul har jag haft ikväll, men vem har:

-Blivit bjuden på nasty efterfest? -Jag
-Vem har pratat massa skit? -Jag
-Vem har träffat jobbarkompisar som velat hångla?-Jag
-Vem har hånglat? -Jag (dock inte med jobbarpolare)
-Vem har raggat på korvgubbe utanför Spybar?- Jag
-Vem har fylleraggat bara för att se om han var intresserad? -Jag
-Vem ska festa lika hårt imorn? -jag!

Åh, äntligen!

image244

Äntligen får jag ha lite kul

Lurar mig själv

image243
Nästan alla är finast när de är smala. När Nicole var mullig var hon "trailer trash", nu är hon modeikon.


Jag trodde att jag skulle dricka ikväll, men jag orkade inte, var så trött och åkte hem istället. Var helt slut så la jag mig på sängen och var ögonblick från att somna, då påmindes jag om hur fet jag är och tvingade mig ut på en promenad. Jag lyckas lura mig själv nästan varje dag med tänket "jag behöver bara gå den lilla 40-minutersrundan" och när jag väl har kommit igång så går jag den längre 60-70-minutersrundan ändå!

Mina jeans som har varit för små ett tag har äntligen börjat passa mig igen. Äntligen går det min väg. Jag älskar när man går ner i vikt. Stabilitet, kontroll, viljestyrka.

Anorexia / Bulimi

Anorexia
[X] du känner dig svag
[X] du hatar din kropp
[X] du har svält dig själv
[ ] du har dåligt självförtroende
[ ] du använder laxeringsmedel (inte längre)
[X] du tycker att du behöver vara smalare
[X] folk säger alltid att du är smal, men du håller inte med
[X] du skadar dig själv
[X] folk har sagt att du är för smal (inte på ett tag nu)
[X] du fryser väldigt lätt

Anorexia 8/10




Bulimi
[X] du har spytt upp allting som du har ätit
[X] du har spytt trots att du inte mått illa
[ ] du har ingen kontroll över hur mycket du äter (periodvis)
[ ] du använder laxeringsmedel (inte längre)
[X] du äter snabbt
[ ] du har tränat så mycket så mycket tills du svimmat
[ ] du säger alltid att du är tjock när andra säger att du inte är det (säger det inte, men tänker såklart)

Bulimi 3/7



Hur gick det för er?



För tjock för anorexi

image242
Snälla döda mig. Den här reklamen finns just nu på blogg.se. Det är verkligen inte vad jag beöver när jag tror att jag ska svälta ihjäl en natt som denna. Min mage tror att hon är smal, men vi vet sanningen. Såg bilder på mig själv idag, bilder som andra har tagit. Och foton ljuger inte. Jag är tjock.

Jag vet att många tror att jag har anorexia. Det har jag inte, jag är för tjock.

Dagens intag; 650 kcal

När jag för en gångs skull somnar i "normal" tid, ungefär 22-isch, så måste jag självklart vakna mitt i natten, och inte kunna somna om. Klockan 02.04 slog jag upp mina ögon och hör fåglarna börja kvittra utanför, mina maskaraögon klibbar och magen känns som en sprängfylld ballong. Ont ont ont. Dessutom hade jag somnat utan att borsta tänderna och med ett tjockt klädlager som får mig att drömma bastu-drömmar. Dessutom drömde jag att Min speciella inte ville vara min längre och försvann på en cykel i frosstaden.

Idag har jag ätit mat som jag inte brukar äta och så har jag varit hungrig varje sekund av denna dag. Efter frukost, efter lunch, till och med efter "middag" (som jag bara åt för att bli av med den jäkla hungern). Så dagens:

2 rågrut med lite grejs på 150 kcal
sallad, potatis, fisk (ordentlig mat va! Fisken är iof sill men ändå) 350 kcal
2 rågrut med grejs 150 kcal
______________
Summa: 650 kcal

Prommat runt lite ca 60 min -300kcal + att jag har stått upp och gått runt hela dagen.

Smala ben- igen

image240
Som ni vet så är smala ben bland det finaste jag vet. När jag ser "real girl"-bilder på tjejer (dvs tjejer som inte är modeller osv) som är supersupersmala så triggar det mest. Nu ska jag sova, viktigt för kroppen speciellt när man äter lite.

Ser ni vem det är?

image239
Vad sent det blev middag idag. Åt nu vid 20.00 och det är alldeles för sent. Men jag har varit inne i stan och promenerat runt, precis som jag alltid gjorde förut. Får trösta mig med att jag har förbränt massa kcal idag.

Vad the skinny website uppdaterar dåligt just nu. Ser ni vem det är?

Frossar-Elia

Igår somnade jag ganska tidigt. Allt blev för mycket.. allt på en gång. Har drömt så konstiga drömmar, men som alltid så är de inte så roliga att läsa, så ni slipper ;) Igår när jag åt lunch på jobbet så kände jag mig så besvärad. Jag hade lagat till lite lax, men hur jag äter när jag är ensam jämfört med om jag äter inför folk är så olika. Hemma så vräker jag i mig salladen, jag försöker att ta det lugnt och har blivit bättre på det, men jag är inte alls lika lugn som när jag äter framför folk. En tugga här och en tugga där. Det positiva är att man blir mätt snabbare när man är lugn. Men det är ganska svårt att säga till frossar-Elia när hon är i tagen.

Jag är så liten

image238
Jag har varit så ledsen idag. Var så nära att börja gråta inför alla. Så arg. Trött. Förnedrad. Skamsen. Äcklig. Fet. När jag kom hem så la jag mig på sägen och grät och grät. Min granne gick förbi min dörr och hostade, han hörde mig nog men jag orkade inte bry mig. Ibland gör allt så ont och jag är så skör. Känns som att hela jag kommer att sprängas i tusen miljoner bitar. När jag var yngre så trodde jag att det skulle bli lättare med åren. Det blir det inte.

There is never a reason to eat

image237
Godmorrn. Äntligen har jag lyckats vrida tillbaka dygnet. Igår var jag också vaken kl 6.00 men för att jag inte hade somnat än. Igår somnade jag, efter lång tids vridande och jag vaknade till flera gånger. Men jag har sovit!

Jag älskar denna bild. Vad tycker ni? Äcklig? Fin? Underbar?

När jag är svag

image236

När jag känner mig svag så tittar jag på pro ana-video på youtube. Det hjälper.


Ont i foten

image235
Jag tog en långpromenad tidigare idag, i slutet av promenaden så fick jag jätteont under min ena fot. Jag trodde att jag hade fått en sticka in i foten, men nu när jag skulle se om det verkligen var en sticka så såg jag att det mer var en bubbla. Så jag hade fått ett sådant skavsår som fylls med vätska. Jag stack hål på den med en nål och ut rann äcklet. Hoppas bara att jag kan ta en promenad igen om någon timme.

För er som har saknat min "dagens intag" så kan jag berätta att de senaste dagarna har sett väldigt lika ut. Jag har promenerat mycket och varit duktig med maten. Dagarna har ungefär sett ut såhär:

1 smalmacka 50 kcal
promenad 40 min (-200 kcal)
kycklingsallad 200 kcal
promenad 1 timme (-300 kcal)
något litet ca 100 kcal (ex kex eller isglass)

Mina små tips- sluta hetsäta & kräkas

image234


Jag har både fått mail och kommentarer om tips på hur man slutar kräkas. Många tänker att "vadå, det är väl bara att sluta", men jag lovar, det är inte på det sättet. Bulimi är en trygghet, det lättar tunga känslor. Hörde någon som sa att när man hetsäter så trycker men ner alla känslor och när man kräks så släpper man ut allt. Här kommer några konkreta tips om hur jag tänker för att kunna stå emot.





- Börja i affären, köp inte hem mat som man kan frossa på. Förrutom de uppenbara som kakor, godis och glass så har många mias andra "vanligare" maträtter som de hetsäter. Mjölk och flingor, lasange, billyspizzor, mackor mm är det jag börjar frossa i och tappar kontrollen.

- När hetsäter du? Och varför? Är det när du känner dig ensam, ful, äcklig? Bearbeta tankarna istället för att "ta den lätta vägen", att hetsäta och spy.

- Håll dig sysselsatt. När du har mycket att göra är det lättare att stå emot. Det finns säkert massor av saker som du länge har tänkt att göra som du inte har gjort, gör det istället för att tänka destruktiva tankar. Sy upp den där kjolen som du har tänkt på så länge, läs en bok, peela kroppen och smörj in med brun utan sol, lyssna på gamla skivor, sortera dina smycken, vik om dina kläder, shoppa, gå en promenad, städa, ring en vän, kryp ihop i fosterställning och rensa tankarna.

- Prata. Finns det någon som du kan prata med? För mig gör det inte det, så det är därför jag har min blogg. Har du ingen blogg, vän, dagbok så skriv här, vi är många som sitter i samma båt.

- Du får jättedålig hy, fula händer och dåliga tänder.

- Ät sallad i mängder. Om du blir mätt på sallad så är det jättelite kalorier och suget försvinner (efter ett tag iaf).

- Du kräks inte upp allt som du har stoppat i dig. Du kommer aldrig bli smal om du lever så, för du har svårt att bli mätt och har ett konstant sug. Försök att stå emot en dag, trillar du dit är det inte hela världen, men kämpa dag för dag. Det är så jag har hållit mig kräkfri i 15 dagar. Kämpa kämpa!

Extra platt

image233
Extra platt idag faktiskt. Provade en kjol igår (köpt för någon månad sedan) som jag aldrig har använt för att den har inte suttit så bra. Igår satt den bättre än någonsin. Även om jag inte är lika tunn som jag var i julas så känns det bra att jag äntligen har kunnat ta tag i min vikt och sluta kräkas. Idag är det mat-storhandling!

Som en duktig flicka

image232
Jag hoppas att ni är stolta över mig, 14 kräk-fria dagar idag! Det kunde jag verkligen inte tro, nu kanske jag kan lägga allt vad mia heter bakom mig och helt fokusera på ana igen. Bli smal och brun inför sommaren. Jag blir så peppad när jag läser mina gamla gamla inlägg. Då jag bara åt varma koppen och mini yoghurt. Det var tider det! Anorexia framför bulimi, any day!

Sunkigare är en skunk

image231

Nyvaken. Ja, visst är det hemskt att man sover till kl 15.00 på en torsdagmorgon. Aja, jag skyller på min sjuka och trötthet. De sista dagarna har jag klarat mig bra, har gått ner i vikt, stabilt. Lever på min kycklingsallad just nu och försöker äta vid fasta tider. Har utvecklat ett beroende för Anna Skipper (19.00 varje dag), hinkar litervis med lightläsk och prommar runt som en liten knäppis i timtals.

Men jag är rätt tråkig just nu. Kanske man festar till helgen? Blev utfrågad på dejt igår, ingen överraskning direkt.
Första dejten i Stockholm. Och nej, det blir ingen dejt.

Något att leva för?

image230Jag har varit så osocial på sistone. Mycket för att jag är sjuk, men det är nog främst för att jag inte orkar umgås med de som är mina vänner. Det är inte så att jag ogillar dem. Det finns nog egentligen ingen anledning, förrutom jag själv såklart. Det är jag som är dum. Och jag blir så arg på mig själv att jag inte orkar spendera flera timmar om dagen i telefon, eller träffas och fika, eller berätta om hur misslyckad jag känner mig just nu. Jag har ingen som helst framtidstro just nu.

Jag vet att jag är ung och kan göra precis vad jag vill. Men det känns som att jag sitter fast med en jätteliten lägenhet som jag knappt kan andas i och det känns så osäkert om jag säger upp den och flyttar till en 2:a-handslägenhet. Rätt vad det är kanske man hamnar på gatan. Jobbet och skolan.. allt är bara en enda röra. Då andra 25-åringar är färdigutbildade så sitter jag här, med många år kvar. Jag tycker inte om när jag tänker denna tanke, men den dök upp i mitt huvud för några dagar sedan. Jag har ingenting att leva för.

Thinspo-reklam

image229

Något som verkligen triggar mig att orka kämpa med vikten och all mat är reklam med smala, vackra tjejer och bra musik. Som Cubus-reklamen (ovan som har slutat gå) och
H&M-reklamen summer -08.

Nattkrig

Jag har sovit 15 timmar i natt. Det blir så när man äntligen får sova ut.. och är sjuk.. och jobbar. Igår på jobbet så frågade en kollega till mig om jag hade gått ner i vikt. Lite har jag gått ner, men jag är fortfarande tjock så jag kan inte tänka mig att det syns. Jag tycker att det först börjar synas när man har gått ner 3-5kg, dessutom är det svårare att se på någon som man träffar varje dag.

Någon frågade (igen) om vart man kan hitta kaloritabeller. Titta under min kategori "Trigger", där finns en massa matnyttigt, bra lustig jag är ;)

Äcklig leverpastej

image228Morgon igen.. har sovit dåligt som vanligt och är hungrig som en liten varg. Jag har försökt äta leverpastej (light såklart) på mackor, men jag måste ha fått någon dålig pastej, för sist jag åt det så smakade det så fruktansvärt äckligt så jag började nästan kräkas ofrivilligt. Det var som en bit i den som var hård och smakade bittert. Och leverpastej som dessutom redan är läskigt att äta. Så nu när jag ser den gamla leverpastejen i kylskåpet så äcklas jag varje gång. Bra tips där ;)





Kräkfri

I morse var jag så sjukt trött så jag trodde aldrig att jag skulle klara dagen ut. Men det gjorde jag, har dessutom ätit en hel måltid utan ångest eller onda tankar. Iof var det "nyttig mat", men ändå.. Sedan förstörde jag allt med choklad och glass hemma, men nu har jag klarat mig ifrån att kräkas i många många dagar. Kräkfri och normal!

Dö en liten stund

Kaotisk dag, ska försöka hinna svepa ett glas med alvedon och få i mig lite kyckling. Sedan ska jag typ.. festa. Usch, för jag har egentligen ingen lust alls. Jag har lust att gå och lägga mig i sängen och dö en liten stund..

Dagens intag; 1000 kcal

Nyvaken och ser verkligen hemsk ut. Svarta ringar under ögonen, som jag aldrig brukar ha, dålig hy (vart kom det ifrån), fettigt hår och sminkrester på kinderna. Dagens för igår var inte rolig, men det brukar bli så när man har sovit lite.. aja det är bara att erkänna mina synder. Gårdagens dagens:

Kyckling + kolhydrater 250 kcal
3 kakor 150 kcal
4 rågrut 200 kcal
popcorn 400 kcal
__________
Summa: 1000 kcal

Ja, jag skäms. Blev dessutom typ ingen motion..

Kändisarnas hemliga trix

image227
Godmorgon, eller för min del, godnatt. Som vanligt har jag suttit på
the skinny website, där de som vanligt berättar om kändisarnas små hemliga knep att hålla sig smala.

Kirstin Davis bär en speciell Walk Vest som hjälper till att bränna extra mycket kalorier när hon tränar.
Angelina Jolie dricker två koppar grönt the varje dag.
Julia Roberts äter på ljusblåa tallrikar som sägs dämpa aptiten mest av alla färger.
Jennifer Hudson går ner i vikt med high protein/low fat-diet då man dricker många glas lingondricka varje dag.
Uma Thurman säger att stickning håller hennes händer upptagna och då borta från kakburken.

Ut och sticka och drick lingondricka

En sådandär lagom-människa

Nattfilosofipå hög nivå.. typ.
Ibland önskar jag att jag också kunde vara sådär lagom. Göra allting lagomt mycket och slippa det allt-eller-inget-tänket som är så karaktäristiskt för personer med ED. Endast plugga och inte jobba häcken av mig på sidan om. Endast äta det som är en "normal portion", inte svälta eller hetsäta. Endast kunna ta en endaste godisbit, just bara det jag är sugen på och inte mer än just det. Bli lagomt kär, lagomt mätt, lagomt full, lagomt arg, lagomt ledsen, lagomt känslig. Men.. hur blir man sådan?

Ge mig!!!

image226

Glass glass mera glass, jag är så sugen på glass!

Ta mitt liv!

Idag är det inte långt ifrån att jag tar mitt eget liv. Jag har max sovit i 2 timmar och är fet som vanligt igen. Jag behöver min smal-sömn! Aja, om jag inte dör på jobbet så hörs vi senare..

Dagens intag; 500 kcal

Usch, jag är fortfarande vaken. Jag sitter och nyser och gnuggar min i ögonen som svider värre än tusen nålar. Det allra allra värsta är att jag ska gå upp om 2½ timme, upp och jobba. Tänk om jag kunde sjukskriva mig.. vilken dröm det hade varit. Aja sådant gör inte jag, jag försöker inbilla mig att jag inte behöver sådant som andra människor gör, typ mat, sömn, vara sjukskriven när man är sjuk.. ja ni vet the shit. Dagens då:

kycklingsallad 300 kcal
kex 200 kcal
____________
Summa: 500 kcal

Prommat i ca 1½ timme + städat, aja ca -450 kcal

Snörveldag

image225Idag är det en tvätt-och-städ-dag, för jag ska förmodligen få besök och måste städa bort alla ED-bevis. Ni vet, gamla snickersförpackningar, kaksmulor, kräkrester, diet-sopprecept, thinspo osv.. Dessutom är jag, som alla andra just nu, förkyld. Egentligen skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och sova.

Jag åt precis dagens måltid, det är min nya favoriträtt och består av sallad, gurka, tomat, rödlök, kyckling, 3% salladsdressing och om man tycker om så får man lite kidneyönor och 10% fetaost (men det höjer kcal-intaget ganska mycket). Superlite kalorier, gott och mättande. Det räcker att äta under en hel dag.



Dagens intag; 700 kcal

Usch för mitt intag igår, jag kom hem ganska sent och var jättejättehungrig. Jag åt och somnade, den värsta kombinationen. Som tur var det inte jättemycket, två rågrut, men med mitt intag tidigare under dagen så blev det en hel del.. Gårdagens dagens:

4 rågrut ca 200 kcal
½ mjukmacka 100 kcal
sallad 100 kcal
choklad 300 kcal
______________
Summa: 700 kcal

+ att jag drack en massa sockersprängd dricka och motionerade knappt något. Men idag vaknade jag ändå ganska platt.. men det beror nog på att jag sov i 12 timmar :)

Dagens intag; 600 kcal

Äntligen fungerar mitt internet igen! Idag när jag vaknade var jag mycket plattare än vad jag har varit på länge.. skönt. Så, gårdagens dagens:

4 rågrut ca 200 kcal
fisk 100 kcal
sallad 200 kcal
annanas 100 kcal
____________
Summa: 600 kcal

Jobbade + prommade i 1h, -300 kcal

Dagens intag; 450 kcal

image224
Det är illa när man läser ordet "oslagbar" som "ostbågar". Hungrig, jag? Inte då..



Dagens:
Sallad ca 300 kcal
4 kex 100 kcal
annanas 50 kcal
___________
Summa:450 kcal



Har jobbat hela dagen och stått upp (det är nästan ömöjligt att räkna på, men enligt mina kcal-sidor -550 kcal). Har bara prommat i ca 1timme, -300 kcal.

Feta armar

image223

Bland det värsta jag vet på mig kropp (ja efter mina gigantiska lovehandles, äckliga mage, trippelhaka osv) är mina feta överarmar. Det jobbiga med överarmar är att man måste vara supersupersmal för att ha skinny arms. Katharine McPhee och Hillary Duff är normalviktiga personer, men titta på deras överarmar, de är.. stora. De finaste överarmarna är de som går in där biceps sitter och då armbågsbenen tydligt är den bredaste delen på hela armen. Nästan lika fint som spinkiga ben.

Vilken ironi

image222

Jag har faktiskt försökt blogga flera gånger, men jag har inte ens kommit in. Typiskt blogg.se! Iaf så har det inte hänt sådär jättemycket. Jag har varit hemma och tittat på tv, ja och pratat i telefon förståss. Och dessutom har jag inte kräkts på tre dagar.

I lördags ringde det en kille till mig, de första minuterna hade jag ingen aning om vem det var, men sedan
kom jag på det. Vi pratade på rätt länge och vill att vi ska träffas, som vanligt är jag inte intresserad, han verkade ganska dryg och pratade om hur mycket han hade renoverat sin lägenhet för och att han vill ha en flickvän att laga mat till. Mat. Mata. Feeder. Vilken skräckis och där skrämde han bort mig. Vilken ironi att han just råkade på mig, bulimiker, pro ana, ed-nos eller vad jag nu är. Nästan roligt :)

Jag gissar på att jag kommer att jag kommer att klara mig ca tre dagar till utan att kräkas. Som en duktig flicka.

Kär är jag väl inte

image221Åh, kär är jag väl inte. Men beroende. När jag börjar tycka om någon (vilket händer väldigt väldigt sällan) så tycks jag verka oberoende och sval, men det är inte verkligheten. För när han inte har hört av sig så gråter jag, hetsäter och kräks. Det är jättejobbigt men på samma sätt som det är med min ätstörning och allt annat jag gör så är det så skönt.

Nu känns allt helt okej, jag vet att han tycker om mig, men jag vill ha honom här. Jag har känt honom väldigt länge och jag vet att det här är mer än någon vanlig förälskelse, för båda. Töntig, det är båda två, världens nördar. Kärleksnördar.

Tänk om det trots allt blir vi.

Vad har jag gjort?

Vet ni vad jag har gjort? Jag har varit med honom, ni vet han som inte hörde av sig. Han bor en bra bit ifrån mig och ville inte att jag skulle åka hem igen, han säger att han har fallit för mig. Jag tycker om honom, men det känns som en lång och svår uppförsbacke för att vi skulle kunna vara tillsammans. Töntigt som fan och helt olikt mig att känna så.

Annars har jag ätit och kräkts. Det är ganska lätt att ta till hetsätandet och kräkandet när det uppstår en jobbig situation. Jag hade inte kräkts på kanske fem hela dagar men så åt jag lite lite spagetti och sås och tappade kontrollen.

Jag hörde några prata om sanningens ögonblick, om Stina som jag hade berättat om. Jag tycker synd om henne för att fenomenet ätstörningar inte har ett underhållningsvärde som exempelvis sex eller otrohet. Medan en kille tyckte att det var bra att det kom ut, att hon var tvungen att berätta sanningen. Just att komma ut med en sådan sanning för hela sverige har jag svårt att motivera.. men så är jag inne i skiten också.

Kräkas är enda utvägen

Han har inte hört av sig, så jag gjorde det enda rätta. Satte i mig massor av kladdkaka och choklad och kräktes. Känns bra och nu tror jag äntligen att jag kan somna. Vi hörs om hundra år.

Stackars Stina

image220
Ser ni på
kanal5 just nu? Sanningens ögonblick heter programmet och går ut på att ställa jobbiga frågor till en person som då vinner pengar.  28-åriga Stina fick frågan "har du någon gång under de senaste sex månaderna medvetet kräkts efter en måltid"? Stina svarade ja och fick sedan berätta om sin historik som ätstörd. Stackars stackas Stina.

Dagens intag; 470 kcal

Åh, varför ska jag envisas med att vara uppe så länge. Jag blir så hungrig på kvällarna och det är svårare att låta bli. Igår höll jag mig ifrån att hetsäta faktiskt. Gårdagens dagens:

mat 170 kcal
sallad 50 kcal
3 rågrut 100 kcal
choklad 150 kcal
__________
Summa: 470 kcal

Prommade bara lite igår, det var så regnigt.. bara 30 min (-150 kcal)

Första glassen i sommar

image219Det har varit en konstig dag idag, jag har varit ovanligt nere och flera underliga händelser inträffade på jobbet. På vägen hem satt jag och väntade på centralen då en hel utändsk familj och deras vänner satte sig omkring mig. De hade säkert sex barn med sig och alla höll i varsin glass. En av småtjejerna tittade på mig med sina bruna ögon och gjorde plötsligt en häftig rörelse med glassen mot mig och det stänkte mjuk vaniljglass över mina ben. Alla i familjen såg det och blev tysta, jag började skratta och sedan hjälpte de mig att torka av mig. Den lilla flickan ville bara bjuda mig på glass..





hits