Spoona mig



Ja, då hände det som vi alla egentligen visste skulle hända. Jag började hetsäta. Jag vet inte alls varför, kanske för att jag var rastlös, förvirrad av livet. Och så kräktes jag såklart. Och det var lika skönt som alltid..



I natt åkte jag och mötte upp D. Vi hånglade på stan, gick hand i hand och pratade
747 och politik. Han skedade mig och så somnade vi. Tidigt imorse så vaknade jag och var sjukt kåt, så vi hade sex och somnade om. Jag har lite dåligt samvete, jag känner mig lite osäker, för snart ska jag träffa den speciella. Men nu är jag helt förvirrad. Jag kanske borde bli tillsammanns med D istället, det skulle vara så enkelt. Men hjärtat säger nog någonting annat..

Lycklig

Har haft ett helt fantastiskt dygn. Massa musik, höga klackar, fina människor, mjuka kyssar, heta blickar och morgonsex. Ibland älskar jag att leva, inte ofta, men just nu.

Sjukt vackra ben..


Jag trodde att jag skulle somna när jag kom hem idag. Jag var så jäkla jäkla trött, men efter lite flirtande med killen i kassan (i min närbutik såklart) och lite low-carb jordnötter (japp, ni läste rätt) så tog jag mig ut på en promenad på 1h 45 min. Hela sista veckan har jag promenerat mellan 1h 45min och ändå upp till 4h 30 min. Bra förbränning där!

Snart ska jag ha ben som tjejen på bilden. Helt otroligt och sjukt vackert!

Hångel, giftemål och sådant

Haha, på tal om ingenting. Jag läste lite gamla inlägg i min egna blogg (jag firar juh 3 år snart och måste hitta lite höjdpunkter). Så snubblade jag över detta. Den "söta nya unga killen" är juh han som jag råkade hångla med någon månad senare. Och förraförra veckan frågade han mig faktiskt om jag ville gifta mig med honom. Jag sa att jag skulle fundera på det.. :) Tur att jag har bloggen, annars skulle jag inte komma ihåg någonting.

Skinny skirt

Jäkla smalkjolar! Jag har några stycken kjolar som jag bara kan använda när jag är ganska smal. Tydligen är jag långt ifrån min vikt jag hade innan jul (då jag använde mina smalkjolar, kräktes flera gånger per dag och somnade med huvudet vid fotändan av utmattning). För jag kunde knappt dra kjolen över höfterna och då orkade jag inte ens försöka knäppa knapparna. Sist jag hade min smalkjol var på lucia, då jag åt på MAX, kräktes, köpte choklad, kräktes, åt mackor, kräktes, popcorn, kräktes.. ja ni vet.. Alltså var jag glad helt i onödan då jag kände mig "så platt" i morse. Vilket skämt.

Vi är många som hade en "buskompis" när vi var små, den där tjejen eller killen som drog med en på dumheter. "Kom igen, vi tjuvplingar/pallar äpplen/smetar tvål på syskonets tandborste". Jag har faktiskt haft flera sådana kompisar vid olika tider i mitt liv. När man blev äldre fick "buset" andra proportioner, men det var fortfarande "bus", stjäla föräldrarnas sprit eller sno grannens rena tvätt. Egentligen var det nog att man triggade varandra, någon kom på en ide och så skenade fantasin iväg.. och det blev en utmaning. Iaf så har jag en sådan buskompis på mitt jobb. Hon är ca 4 år äldre än vad jag är och får på något konstigt sätt med mig på sina bus. Det ger en känsla, ett pirr som jag trodde att jag hade glömt hur det var..

Platt som en pannkaka


Jag somnade tidigt igår. Struntade i både mat och promenad, ville bara sjunka in i djup sömn. Så nu när jag vaknar ca tolv timmar senare så är min mage helt.. platt. Så liten har jag inte sett den på jättelänge. Min low-carb-diet går jättebra, lite långsamt kanske, men man kan kanske inte förvänta sig att gå ner massor i vikt när jag ändå äter..

Tjejen på bilden är inte jag.
Nu, sminka, klä på och borsta.


Dying to be perfect


Nu har det gått lång tid sedan jag sist hetsåt och kräktes. Tanken har funnits där, men med low-carb-dieten så har det gått ganska bra, normalt nästan. Men idag var det så nära så nära. Efter min kycklingmiddag gick jag på promenad, jag var alldeles mätt och tyckte att det var tungt. Mia smög sig över mig och viskade små söta ord om tomma magar som inte alls är tunga. I många minuter letade jag efter en skogsdunge och smyga upp i och kräkas, men något satte stopp. Min rädsla för fästingar kanske. Eller cyklande barn. Eller så vägrade jag.

Kom strax därefter att tänka på det jobbet som jag slutade efter jul. Där jag lagade mat och kräktes flera gånger i veckan. Jag tror nästan att han visste. Mina konstanta toalettbesök. All mat. Choklad som försvann. Tårfyllda ögon. Matrester i toaletten.. Men det kanske är för jobbigt att veta, lättare att låtsas som om ingenting händer..?

Kiera, lilla Kiera


Kiera, lilla Kiera. Det var länge sedan som jag såg något så.. vackert. Armarna, nyckelbenen, bröstkorgen, posen. Anorexirykterna florerar, men jag är bara helt breathtaken. Om man nu kan vara det och skriva samtidigt :)

Jag ber.. Ge mig.



En sådandär mittimellan-tjej

Jag har promenadabstinens. Måste ut och gå bort.. samma känsla som jag brukar få om våren och sommaren, jag måste måste bort. Bort från Stockholm, Sverige, mig själv.

Gick och köpte cigg på min närbutik, tjejen i kassan vägrade ens kliva upp från stolen förrän hon hade fått se leg. Sedan skrattade hon. Åt mig. Att jag ser ung ut och är 25 år. Men jag gillar det. Önskar bara att jag hade en kropp som jag kunde få forma med mina egna medel. Karva lite i magen, slipa in bröstkorgen, raspa lårens insida och borra lite där hjärtat sitter.

På midsommardagen presenterade min killkompis mig för sina tjejkompisar. Kjedjerökande esteter som producerar film och har stråhattar. Jag kände mig som ett ufo. Fastän jag är där mittimellan. Mittimellan stureplansklackar och bohemklänningar.

Bort bort bort härifrån


Det plingde just på på min dörr. Det händer aldrig. För något som jag avskyr är när folk "bara kommer förbi". Jag måste få tid att röja undan min hemlighet. Så jag tittade ut genom kikhålet och där stod en kille som bor några dörrar bort. Det var så uppenbart att jag var hemma, jag spelar Broder Daniel på hög nivå, men jag struntade ändå i att öppna. Men nu är jag så jäkla nyfiken, vad ville han liksom?

Jag vet att jag har varit lite osynlig på sistone, midsommarhelgen var fylla och blommor i håret. Kom hem när solen gått upp och fick ragg på nattbussen. "Ska jag följa med dig hem, annars hoppar jag av nu" sa han. Jag skakade mitt blonda hår och så var han borta. Just nu vill jag bara ha närhet, tunga andhämtningar i nacken och en resa bort bort bort härifrån.

I only breathe because I can

Det är lite tungt just nu. Mycket Broder Daniel, Kent, Silverchair, The Knife och Bad cash quartet. Måste kunna andas.

Dagens intag; 9g kolhydrater

Jag gråter konstant idag. Gråter över bortkomna finska krigsbarn, över texter som jag skriver och över att jag älskar. Det är jobbigt, jag är jobbig. Men det har inte gått så bra för mig idag heller..

Jag fick frågan över hur mycket/vad jag äter nu när jag äter low-carb. Idag har jag inte varit så hungrig, så detta har jag ätit.

2 ägg (stekta)
2 msk sås ca 2g kolhydrater
lite kyckling
5 skivor skinka ca 2g kolhydrater
ost ca 4g kolhydrater
1 msk bearnaisesås 1g kolhydrater
___________
Summa: 9g kolhydrater

Jo kiss-stickorna kostar 113 kronor.

Funderingar kring low-carb

Det verkar vara många som funderar på hur min diet går och fungerar. Dieten går ut på att hamna i ketos (ett tillstånd då kroppen bränner fett från kroppen och man går ner i vikt) jag har förklarat lite om detta tidigare. Det är inte farligt (bara om man har diabetes) utan en naturlig kroppfunktion, det går att googla på för den som känner sig osäker. För att hamna i ketos så får man äta max 20-30g kolhydrater per dag, själv äter jag kring 10-15g/dag för att jag är knäpp. Dvs det enda man i princip äter är protein- och fettrik mat, ägg, kött, feta såser, kyckling, fet fisk, olja mm.

För mig går det jättebra! Jag har ätit low-carb i 8 dagar och har inget sötsug, inget kolhydratsug, svullar aldrig. Jag äter när jag är hungrig och slutar äta när jag inte är hungrig längre (OBS, inte hungrig längre är inte samma sak som mätt) utan mer "känner mig nöjd" som folk utan ED brukar säga. Dessutom kan man äta med andra, utan att de blir helt galna över att man "inte äter". Och idag var mina bäckenben extra framträdande när jag vaknade! Älskar bäckenben!

Eftersom jag inte väger mig när jag är såhär fet så brukar jag se hur kläderna sitter och försöka uppskatta hur mycket jag har gått ner. Och nu, efter 8 dagar sitter kläderna mycket bättre, flera cm har försvunnit i midjan, har fått fastare kropp och uppskattningsvis har jag gått ner ca 2kg. Förrutom att äta low-carb så tränar jag och promenerar mycket, bränna fett är juh själva grejen.

Fråga: Var kan man köpa kiss-stickorna?
Svar: Kiss-stickorna visar om man har hamnat i ketos, det finns lite olika märken, ketostix och de jag använder som heter Keto-Diabur-Test. De går att köpa på apoteket, de har stickorna bakom disk så tyvärr måste man fråga om hjälp.

Fråga: Får man dricka kaffe och cola ligt?
Svar: Får och får..? Det finns lite olika low-carb-ideologier, men jag gör lite som jag vill. Egentligen är det inte meningen att man ska tillföra något sött (ex cola light) i dieten, det har något med insulinnivåer att göra (höjs) men det bryr jag mig inte om. Jag dricker cola light iaf. Kaffe är helt okej om det är utan mjölk och socker, men mjölk har jag iaf, jag äter juh ändå färre gram kolhydrater än vad jag ska.

Fråga: Är det bara att ändra matvanor och kissa på kiss-stickor?
Svar: Ja och nej. Om det bara var att "ändra på matvanor" för att gå ner i vikt så skulle det inte finnas överviktiga. Mat är inte alltid bara mat. VIsst det ser enkelt ut och jag tycker att det är ganska enkelt också (iaf just nu). Kiss-stickorna är bara ett instrument för att mäta om man är i ketos, själva arbetet får man göra själv. Det gäller även att motionera mycket och bränna fet, precis som i vilken diet som helst.

Fråga: Finns det inte risk för vitaminbrist?
Svar: Jadå, så ät dina vitaminer. Dessutom så får man i sig väldigt lite fibrer så magen hamnar i olag.

Fråga: Hur många kcal äter du per dag?
Svar: Jag har sedan många många år räknat kcal, dag ut och dag in. Nu under min low-carb-diet så räknar jag hur många gram kolhydrater jag får i mig istället. Uppskattningsvis så för jag i mig 700-1200kcal/dag.

Är det något mer ni undrar över, så skicka en kommentar eller ett mail: [email protected]

Kiss kiss

Jag vet att jag tjatar om mina kiss-stickor, men imorse så var de jättemörklila! Och jag märker verkligen av att jag går ner i vikt, trots att jag kan äta hur mycket jag vill (givetvis slutar jag äta när jag inte är hungrig längre). Visst är det fantastiskt!

Men jag kan inte ladda upp bilder :(

Low-carb-hysteri

Bloggkrångel som vanligt.

Vet ni hur bra det går med min low-carb-diet? Typ superduperbra. På riktigt! Min kiss-sticka visar mörklila nu och det betyder att jag bränner mycket fett i kroppen. Dessutom sitter mina byxor mycket bättre. Eftersom jag inte vågar väga mig så måste jag försöka uppskatta hur mycket jag har gått ner. Självklart förväntar jag mig inte sådana hysteriskt galna resultat, det blir aldrig så för mig, men uppskattningsvis så har jag kanske gått ner 1½-2kg sedan i måndags. Och för att heta Elia så är det riktigt bra. Hoppas ni får en trevlig dag ute i solen.

Jag som är så..

Det är verkligen supersupervarmt. Jag duschade, åt lite kyckling och gick ut på en promenad i två timmar. Den sträckan som jag gick brukar verkligen inte ta två timmar, men hela jag går på slow motion när det är som i Sahara. I slutet av prommisen så gick jag och handlade lite proteiner och en sprite zero. När jag vilade mina stackars fötter och drack lite sprite så kom det två gummor som mötte varandra, de båda var väldigt smala för att vara gummor. Gummor brukar juh alltid vara lite småkraftiga, men inte dessa. Så jag började fundera på om jag också kommer att bli en smasmal liten gumma, eller om min ED kommer att "gå över" när jag får barn och så. Det finns typ ingen jättesmal i min släkt när jag tänker efter.. jag hör nog till de smalaste.. sjukt! Jag som är så.. fet.

Önskar att jag kunde ha fodralklänning

image252
Det är så ofta som jag tycker att jag är för tjock för ett visst plagg. Hela dagen har jag gått omkring på stan, sprungit ut och in i butiker, plockat, provat, irriterats och fått provrumsångest. Det finns ett visst plagg som jag så gärna vill ha just nu. Det är de dära tubklänningarna i hårt styvt tyg som måste sitta som ett smäck för att det ska se bra ut. Och jag, jag vågar inte ens prova dem, för jag vet att det kommer att se förjävligt ut.

Saknad: min kiss-sticke-bild!

Men..! Jag kissade på stickan imorse, precis som planerat. Sedan mms:ade jag in den till blogg.se och nu har jag gått runt hela dagen och trott att jag la upp min kiss-sticke-bild när den i själva verket försvann i cyberrymden. Tänk om någon japan fick den istället, eller en alien.
image249
Jag tror att jag vet vem som fick min kiss-sticke-bild!

Min nya diet!

image246

Fastän jag är så trött, gnuggar mig i ögonen och har ont i benen så ska jag berätta om min nya diet. Den är verkligen inte ny-ny, men den är ny för mig. Det handlar om att maximalt äta 20g kolhydrater, hamna i
ketos och bränna massa fett. Det finns massa low-carb-dieter, (exempelvis Atkins, South Beach, Zone) men som vanligt styr jag min egen båt.

"När kolhydraterna, som lagras i levern i form av glykogen, dras ned till ett minimum startar efter två dagar den verkligt effektiva fettförbränningen ? trots att du får äta mat som traditionellt inte förknippas med att gå ner i vikt. Kroppen börjar bryta ner fettet och ombilda det till ketoner, som kan användas som ersättningsenergi. Kroppen befinner sig i ketos."

Det är där som stickorna på bilden kommer in. Stickorna (som man ska kissa på (från Apoteket)) visa hur mycket ketoner som man har i urinen och utifrån det så kan man se om man verkligen har kommit in i ketos. Det brukar ta ungefär två dagar för att komma in i ketos och imorgon, på morgonen, så har jag ätit low-carb i två dagar och ska testa stickorna.

Vad ska man då äta under en low-carb-diet? Jag gör som vanligt, överdriver och äter i princip bara proteiner. Ägg, fisk, kyckling, feta såser (har lägre kolhydratinnehåll än lightprodukter), ost, keso mm. Jag äter nästan inget grönt eller frukt och verkligen inte något kolhydratrikt. Eftersom jag vet att jag kommer att uppröra någon nu, så jag säger det direkt, jag vet att det kan vara dåligt för kroppen att hålla på såhär länge. Så är det sagt.

image247
Det är rekommenderat att bara äta 20-30g kolhydrater/dag i två veckor, sedan ska man trappa upp tills man hittar sin "trivselvikt" (hatar ordet trivselvikt). Under tiden ska man äta ungefär som pyramiden visar.

Men såhär äter jag just nu:

image248

Jag har läst i många forum om att man slipper hunger och sug med low-carb. Suget kan jag hålla med om att det är som bortblåst, men jag är mer hungrig nu. Googla själv på ämnet så kommer ni få höra en massa solskenshistorier om hundratals kilon som försvunnit. Någon som har gått på en low-carb-diet? Kommentera och berätta, var det svårt, jobbigt, gick du ner mycket?

Busat runt hela helgen

image245
Läskigt lik mig i håret

Undrar ni vart jag håller hus? Jag har varit upptagen hela helgen med att festa, hångla och sola. Har dessutom umgåtts med folk nästan hela dygnen under hela helgen, tänk jag, som är så egen och som har varit nere/ensam/osocial på sistone. Ikväll ska jag berätta om min nya diet. Jag brukar alltid räkna kalorier, men nu kör jag på ett annat race för ett tag.. Berättar allt sen!

hits