Elias kycklinggratäng
Elias kycklinggratäng (3port)
2 kycklingfiléer (208 kcal)
1 port ris (1dl~80 g~250 kcal)
Stekt purjolök, lök, champinjoner, paprika, spenat etc (ca 80 kcal)
1 dl viktväktarfraiche (60 kcal)
½dl chilisås (40 kcal)
1dl mjölk (45 kcal)
______________
Summa: 683 kcal
Dvs 228 kcal/port. Men så är det rejäl mat också.
1. Koka riset
2. Sätt ungnen på 225 grader.
3. Smörj en ungsäker form (1kcal/spray) och fördela riset i formen.
4. Skär kycklingen i små bitar, stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Fördela kycklingen över riset.
5. Fräs de valda grönskaerna i stekpanna (1kcal/spray) och bre ut de över kycklingen.
6. Blanda fraiche, mjölk och chilisås och häll såsen över grönsakerna.
7. Gratinera i ugnen i ca 20 min.
Åh, tänker på mat konstant!
Kör du på Rå kyckling då eller försteker du den?
Oj, en liten miss av mig :) Steker givetvis ;)
det där receptet måste jag pröva, tar nog bort kycklingen och riset och har i sojafärs och mer grönsaker. Själv är man ju vegeterian.
Kan tipsa om två recept jag gillar.
Koka blomkål eller vad du nu vill ha i, lägg ner det i en form och blanda i creme fraiche antingen smaksatt eller som du själv smaksätter med tex lök, chili osv. Blandar i lite gullök och till sist strör du över fetaost och ställer in i ugnen tills det ser färdigt ut:p
Andra alternativet är att koka linser, häll sedan ner dem i en stekpanna där du trycker i lite tomatpure och vitlök och kryddor. Vet itne riktigt hur bra linser är egentligen men bättre än pasta skulle jag gissa:)
Sen så borde du pröva vegetariska lasagnen från weigh watschers, dem har en med kött med fast den ahr jag inte kollat in, men veggo varianten innehåller endast 270 i hela! Plus att det är en större portion nu än innan så man lär bli mätt!