Elias bröd
Mitt bröd (ett omgjort recept från någon tidning)
2½ dl dinkelfullkornsmjöl
3½ dl krusakli
3/4 dl linfrö
3/4 dl solrosfrön % pumpafrö-blandning (finns bla på ICA)
1 3/4 dl blandade nötter, jag tog en färdig nötmix från ICA, men det går även bra med mandel, valnötter, cashew mm.
½ dl russin
1 tsk salt
6dl naturell lättyoghurt
1½ tsk bikarbonat
sesamfrön för formen
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en avlång form och bröa med sesamfrön (eller knäckebröd)
Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Häll i yoghurten, blanda och lägg över allting i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Hela smeten innehåller ca 2000 kcal och ger ca 30 skivor, dvs ca 66 kcal/skiva. Dessutom inga tillsatser eller konstiga konserveringsmedel.
2½ dl dinkelfullkornsmjöl
3½ dl krusakli
3/4 dl linfrö
3/4 dl solrosfrön % pumpafrö-blandning (finns bla på ICA)
1 3/4 dl blandade nötter, jag tog en färdig nötmix från ICA, men det går även bra med mandel, valnötter, cashew mm.
½ dl russin
1 tsk salt
6dl naturell lättyoghurt
1½ tsk bikarbonat
sesamfrön för formen
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en avlång form och bröa med sesamfrön (eller knäckebröd)
Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Häll i yoghurten, blanda och lägg över allting i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Hela smeten innehåller ca 2000 kcal och ger ca 30 skivor, dvs ca 66 kcal/skiva. Dessutom inga tillsatser eller konstiga konserveringsmedel.
Kommentarer:
Trackback